Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Horst Einfinger in Galerie Pinsart

illumination

Illumination

 

Zondag 11 september opent in Galerie Pinsart de tentoonstelling ‘A MATTER OF LIGHT’ van fotograaf Horst Einfinger. Over deze Duitse Belg, die pas na zijn beroepscarrière volop voor de fotografie heeft gekozen, schreef Johan Debruyne al in 2013: “Horst Einfingers’ grootste mysterie put hij uit eenvoud. Uit soberheid ook, uit leegte, stilte en het repetitieve. Maar eerst is er het vinden. De fotograaf heeft een bijzonder en alert oog. En feeling voor bijzondere locaties. Voor plaatsen waar hij meesterlijk kan spelen met licht en donker. Met geometrie, met het licht en de schaduwen die zich aandienen. Wachten en toeslaan.”

Te gast is de internationaal bekende en van oorsprong Berlijnse fotograaf Manfred Kriegelstein, die zijn nieuwste reeks voorstelt: ‘MAKULATUR ART’ – Makulatur: oud krantenpapier als ondergrond voor behangpapier – waarin hij op zoek gaat naar de laatste sporen in vroegere kazernen van de sovjets in de DDR.

Van 11 september t/m 16 oktober 2016 in Galerie Pinsart, Genthof 21, 8000 Brugge, op vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 14.00 – 18.00 uur.

Vernissage op zondag 11 september vanaf 15.00 uur, met inleiding door Johan Debruyne, (H)art recensent. (PJG)

 

 

 

2 Reacties op “Horst Einfinger in Galerie Pinsart

 1. Robert Van Loo 07/09/2016 om 11:54

  Een tijdje geleden vroeg ik aan Luc Fossaert, hoofdredacteur van EXit, of het eventueel mogelijk zou zijn om een verwijzing te plaatsen naar “Agenda Brugge”.
  De deadline van EXit is zeer scherp, waardoor nogal wat organisatoren hun evenement niet op tijd kunnen indienen. Door deze verwijzing zouden ze hun evenement wel nog kunnen terugvinden in “Agenda Brugge”, waar korter op de bal kan gespeeld worden.
  Helaas viel mijn verzoek in dovemansoren.
  Hoe dan ook zal ik EXit de komende maanden nog altijd van a tot z en omgekeerd blijven doorbladeren!
  Robert Van Loo
  http://www.agendabrugge.be

  Like

  • jfossaert 07/09/2016 om 21:33

   Beste Heer Van Loo, een aantal van uw reacties op exit.be zijn verdwenen, wil u bij deze toch even toelichten hoe & waarom. Wij gebruiken Akismet als spam-moderator op deze WordPress, een tool die we op zich vrij tolerant configureren, reacties verschijnen onmiddellijk. Toch, wanneer identiek dezelfde reactie een aantal maal na elkaar ingetikt wordt, en zeker wanneer daarbij url’s meegestuurd worden, wordt een bone fide-account geherkwalificeerd naar spam. Wat bij u gebeurd is & waardoor uw reacties offline geplaatst werden. Ik heb toch even ingegrepen en handmatig wat terug online geplaatst. Uiteindelijk heb ik enkel deze hierboven laten staan, ik dacht dat hiermee uw volledige boodschap duidelijk was. Indien niet, laat me dat gerust weten. Vriendelijke groet

   Like

%d bloggers liken dit: