Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Open Monumentendag

Van privé-woning tot restauratie Gruuthusepaleis

Reeds voor de 28ste keer organiseert Brugge (op 10 en 11.9) een rijkgevulde editie van de Open Monumentendag. Wie dacht dat elke monumentenbezoeker hier alles al heeft gezien komt bedrogen uit. Het programma oogt dit jaar immers heel verscheiden met het vertrouwde aanbod ‘opengestelde monumenten’, ‘belangrijke restauraties en herbestemmingen’ en ‘de klassiekers’’. Dit jaar staan ook tentoonstellingen, geleide (thema)wandelingen, presentaties en (zelfs) muziek op het programma. De blikvanger op de lijst is Dyver 17: een bezoek aan de restauratiewerken aan en in het Gruuthusepaleis. Blikvanger-2 is een archeologische verkenningstocht doorheen Brugge. Voor alle info en reservaties kunt u terecht op ‘t Zand in de In & Uit.

10. Gruuthuse

Gruuthuse

18. van leynseele

Huis Tilleghemwijk

14. Dudzele

kerk Dudzele

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: