Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Quartier Latin in Brugge

IMG_1064 kopie

In tegenstelling tot de zomerse dagen – tenminste als we geloof mogen hechten aan de horde helderzienden gespecialiseerd in weersvoorspellingen – eindigt op 31 augustus onverbiddelijk Klinkende Kroegen editie 2016. Een laatste gelegenheid dus, die woensdagavond, om te kiezen uit of te pendelen tussen 3 etablissementen die (binnen of buiten) een gratis concert aanbieden.

Voor jazzliefhebbers is het aangewezen de schreden te richten naar Le Trappiste, waar Quartier Latin geprogrammeerd staat. Dit trio – Bas Bulteel (piano, Rhodes), Henk de Laat (vocals, contrabas en gitaar) en Raf Helsen (drums, percussie) – brengt een mix van jazz- en Latin jazz-repertoire, een zeer warme, kruidige en vooral originele combinatie. Aanstekelijke Braziliaanse ritmes en traditionals (samba, bossanova) in het Portugees gezongen door Henk, die zijn contrabasspel combineert met zijn warm stemgeluid, worden afgewisseld met jazzstandards. Helsen is een meesterlijke drummer/percussionist die op een uitzonderlijke wijze verschillende muziekstijlen beheerst, terwijl Bulteel virtuositeit afwisselt met subtiele begeleidingen en voor verrassende harmonische wendingen zorgt.

Mag ik bij deze uiting geven aan de toch niet overdreven wens dat het optreden van deze heren op méér aandacht en waardering mag rekenen dan het concert van Compro Oro op 17.08 in De Republiek waar het publiek zich dermate heeft gediplomeerd in onverschilligheid dat zelfs een beleefd applaus na elk nummer blijkbaar te veel gevraagd was? (PJG)

Woensdag 31 augustus in Le Trappiste – GRATIS

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: