Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Israel Vibration en Brooklyn Funk Essentials verkennen Bredene

Het Afro C Festival in Bredene is ook in 2016 helemaal gratis en brengt op drie verschillende stages twee dagen lang een kleurrijk en exotisch programma met muziek uit de vier windstreken. Te beleven in park ’t Paelsteenveld vlakbij het MEC Staf Versluys.

The Beat

Op vrijdag 12 augustus is er muziek op de mainstage en op het Greenpeace Island, want ook dit jaar is er opnieuw een samenwerking met Greenpeace, dat op Afro C Festival zijn eigen stage host. Er zijn optredens van Shanty (UK) en Pura Vida brengt er zijn 10th anniversary show. Op de mainstage opent de soukousband Koba (CO/BE) het festival en er zijn concerten van Zuco 103 ( BRA/NL) en Moombahteam (NL). Top of the bill is Israel Vibration, een legendarische rootsreggaeband uit Jamaica. Rutger De Cloedt, directeur MEC Staf Versluys: ‘Ze ontstond eind jaren 60 in een revalidatiecentrum voor poliopatiënten. Om de problemen te vergeten begonnen enkelen daar samen muziek te spelen en onverwachts bouwden ze een fantastische carrière uit die hen de naar alle uithoeken van de wereld bracht. Ze scoorden tal van hits en hebben vele klassiekers op hun naam staan zoals ‘The Same Song’ en ‘Herb is the Healing’. Israel Vibration speelde voor het laatst in België in 2010 en dit exclusieve concert is dus echt iets om naar uit te kijken.’

Op zaterdag  13 augustus zijn er drie stages en toppen Brooklyn Funk Essentials (USA), Locomondo (GR) en Meta & the Cornerstones (Sen) de affiche. Maar ook Vaudou Game (Togo) en de skapioniers van The Beat (UK) komen deze zomer naar Bredene. In totaal staan ongeveer dertig acts op het menu.

‘Naast muziek is er ruim aanbod van worldfood en drinks en zijn er verschillende workshops voor jong en oud. Op de grote wereldculturenmarkt is het gezellig rondkuieren en snuisteren. We mikken opnieuw op 25.000 bezoekers’, aldus De Cloedt. (ADC)

Info: http://www.afrocaribbean.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: