Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Cirque du Soleil in Knokke-Heist

Het wereldvermaarde circusgezelschap Cirque du Soleil is deze zomer te gast in Knokke-Heist met de spectaculaire show Amaluna. Nog tot 21 augustus te bewonderen in de Big Top-tent naast het treinstation aan de Natiënlaan.

Cirque du Soleil

Het verhaal Amaluna: ‘Een mysterieus eiland, vol schoonheid en moed… Koningin Prospera heeft voor haar dochter die volwassen is geworden een ceremonie georganiseerd met als thema’s vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en balans. Daarna veroorzaakt ze een storm. Een groep jonge mannen komt op het eiland terecht, waarna zich een episch liefdesdrama ontwikkelt met in de hoofdrollen Prospera’s dochter en een dappere jonge aanbidder. De liefde tussen deze twee zal danig op de proef worden gesteld.’

Cirque du Soleil ontstond in 1984 uit een twintigtal straatartiesten en vormt vandaag een grote organisatie die vanuit Québec hoogstaand en artistiek entertainment brengt. De Cirque du Soleil familie telt zo’n 4.000 werknemers, waaronder 1.300 artiesten, afkomstig uit meer dan 50 verschillende landen. Cirque du Soleil verwelkomde ondertussen al bijna 155 miljoen bezoekers, in meer dan 300 steden in meer dan veertig landen op zes continenten.

Info: www.cirquedusoleil.com

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: