Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Zeebrugs festival WeCanDance kiest voor Space

Dancefestival op zaterdag 13 en zondag 14 augustus

WeCanDance

 

De vierde editie van WeCanDance staat op zaterdag 13 en zondag 14 augustus in de Zeebrugse steigers. Aan de St George’s day-wandeling zorgt deze zomerse hoogmis van de elektronische muziek voor de nodige beats in stijl. WeCanDance is echter veel meer dan muziek alleen, want eten, mode en kunst spelen er ook een grote rol.

WeCanDance is ontsproten uit de breinen van Bart Roman, John Noseda en Thomas Van Hoof, de businesspartners achter Kitsch Club in Knokke, Magic in Antwerpen en Club 69 in Gent. Wim Van der Borght (Bananas) trad enkele jaren geleden ook toe tot het bestuur van dit festival. In 2013 beleefden ze met WeCanDance hun vuurdoop op het evenementenplatform in Zeebrugge. Ondanks de aangename temperaturen was het bibberen geblazen voor deze heren. Hun festival stoelde immers op een nieuw concept waarbij niet alleen aan de oren werd gedacht. Het ging van start onder de noemer ‘een klein en gezellig ‘Boutique Festival’ dat niet enkel goede muziek aanbood maar de festivalbezoekers een weekend vol ‘fun, peace, love & happiness’ beloofde. Dat impliceerde: een thema met dresscode, een festival met aangekleed decor en wraps, sushi en ander wereldkeukenvoedsel op de menukaart. Het concept sloeg aan, want de organisatoren mochten aardig wat volk verwelkomen (vorig jaar: 20.000 m/v) en sleepten ondertussen ook al enkele prijzen in de wacht voor de aanpak van het festival. Voor de vierde editie leggen ze de lat nog hoger met het centrale thema ‘space’ en mikken ze zelfs op 30.000 bezoekers over de twee dagen verspreid. Veel groter willen ze echter niet worden. Opvallend: 62 % van de bezoekers is een vrouw en de gemiddelde leeftijd is 27 jaar. Het grootste deel van de festivalgangers komt uit de driehoek Brussel, Gent en Antwerpen.

CO2-neutraal festival

De vier basisbegrippen voor WeCanDance zijn muziek, eten, mode en kunst, maar daar mag gerust nog een vijfde pijler aan toegevoegd worden, met name ecologie. ‘Natuur is zeer belangrijk voor ons’, zegt organisator Bart Roman. ‘We leveren enorme inspanningen en investeren financieel zwaar om het ecologische aspect van ons festival waar te maken. Dat gaat ver: zo laten we ons personeel dat zorgt voor de opbouw van het festival ter plaatse overnachten zodat ze niet heen en weer moeten rijden. Keep the beach clean is ook ons motto en we nemen maatregelen om de uitstoot van CO2 te beperken. We willen een CO2-neutraal festival zijn. Ons publiek apprecieert dit en gaat ook mee in onze filosofie.’ (ADC)

Info: http://www.wecandance.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: