Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

‘Mad Songs’: muziek helpt muren slopen

TTFKapelPZOnzelievevrouw-1

Foto Tom Talloen

MAfestival, dat zich traditiegetrouw op verschillende locaties zowel binnen als buiten het centrum van Brugge uitrolt, is dit jaar opgedragen aan ‘Lof der Zotheid’. Het satirisch traktaat van Desiderius Erasmus waarin Vrouwe Zotheid de mens genadeloos op de korrel neemt, is de inspiratie voor een hele reeks concerten waarin uiteenlopende facetten van “zotheid”, zoals de fantasie en naïeve verwondering van de kindertijd, dromen, magie, muzikaal illusionisme, maar ook waanzin aan bod komen.

Dat laatste aspect bv. wordt vertaald in ‘Mad Songs – Music from Bedlam’. Het Londense Bethlem Hospital is de oudste psychiatrische instelling van Europa en “Bedlam” groeide uit tot een symbool van waanzin en melancholie. Zijn inwoners figureren in talloze liederen van Purcell, Blow en tijdgenoten.

Zeer passend koos men voor dit optreden van Tictactus ensemble, Lucile Richardot (mezzosopraan), Jeffrey Thompson (tenor) als locatie Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw in Brugge dat zich als missie (o.a.) oplegt om in tijden van vermaatschappelijking van de zorg de muren rond de psychiatrie te slopen en de drempel van de hulpverlening te verlagen door meer mensen vertrouwd te maken met de geestelijke gezondheidszorg.

Tom Talloen, verantwoordelijke PR en Communicatie bij PZ Onzelievevrouw: “Het initiatief voor deze samenwerking, alsook de keuze qua concert, kwam volledig van MAfestival zelf: de organisatie was bijzonder gecharmeerd door de locatie en de akoestiek.” (PJG)

Maandag 8 augustus om 11.30 uur in de kapel van PZ Onzelievevrouw Brugge

Tickets en info: www.mafestival.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: