Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Café aan het water

Urb Egg 

Een tijdelijk café op een merkwaardige locatie met een actueel kunstwerk: het concept van het Urb Egg-café is zowel heel bijzonder als poepsimpel én een onverwachte publiekstreffer. Vorig jaar werd de site aan de pakhuizen naast de vroegere Gistfabriek benut (in het kader van de Triënnale), dit jaar werd gekozen voor een perceeltje groen naast de Gentpoort. Het contrast ter plekke is groot: een middeleeuwse stadspoort naast enkele containers, een steigerhouten terras en een kunstwerk samengesteld uit gegalvaniseerde ventilatiebuizen. Deze creatie is het werk van het kunstenaarscollectief Hehe die vorig jaar tijdens de Triënnale een kolossale hoogspanningsmast lieten kantelen in de Reie op de site van het Oud Sint-Jan.

Ook deze buizenconstructie heeft een verhaal: Het viel de kunstenaars op dat veel activiteit in Brugge verwijst naar voedsel waarvan de geuren vakkundig worden weggezogen door ventilatiebuizen. Vandaar de kleine stap naar deze kunstinstallatie.

Het café zelf doet ook een duit in het zakje. De benodigde energie wordt deels opgewekt door zonnepanelen op het containerdak. De enthousiaste krachten achter dit project zijn de broers Wannes en Pieter Loosveldt , de uitbaters van café De Vetten Os. (LF)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: