Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Niet te missen toppers op het Cactusfestival

Cactuscrew tipt_Ellen De Meulemeester

foto EDM

 

Een nieuwe editie van het Cactusfestival betekent voor de Cactuscrew ‘hard werken’ en ‘alle hens aan dek’. Gelukkig is er tijdens dit driedaags muziekfestijn ook wat tijd om te genieten van de bands die in het Minnewater de revue passeren. We vroegen aan de negen medewerkers naar welke groep ze het meest uitkijken en waarom.
Wannes Belaen (productie): ‘Naar welke groep kijk je het meest uit op het Cactusfestival en waarom?: Als ik er eentje moet uitpikken, wat zeer moeilijk is dit jaar wegens voor mij persoonlijk een top line-up, doe dan maar Chronixx, een jonge Jamaicaan die  een frisse wind blaast doorheen de reggae scene en voor een ware revival zorgt binnen het genre. Chronixx en zijn band ‘The Zinc Fence Redemption’ beschikken trouwens over een goeie live reputatie en het is de eerste keer dat ik ze aan het werk zal zien. Verder wil ik ook tijd maken voor Laura Mvula, Gregory Porter en Daniel Norgren.’
Speeldatum: zondag  10 juli om 15 uur

Lien Henneco (pers en promotie): ‘Goat! Het plaatje is compleet bij deze band: mysterieuze kleurrijke maskers en dito kledij, zomerse bezwerende nummers met een kanjer van een stem erbij. Heel benieuwd wat dit live gaat geven! Verder kijk ik uit naar Air, Warhola en Kurt Vile.’
Speeldatum: zondag 10 juli om 16.40 uur
Patrick Keersebilck (artistiek & zakelijk coördinator): ‘Onmogelijk voor mij om er eentje uit te pikken. Ik kijk dit jaar echt uit naar de totaliteit. Dit jaar vind ik dat we er echt wel in geslaagd zijn om een mooie opbouw in het programma te steken, waarbij we groepen uit verschillende genres samen brengen in een soort “bij elkaar aansluitend totaalprogramma”. De opeenvolging Laura Mvula  – Charles Bradley – Gregory Porter – Damien Rice is hier een goed voorbeeld van.  Tourist LeMC – Calexico – Black Box Revelation – Wilco op vrijdag evenzeer.’
Speeldatum: vanaf vrijdag 8 juli

Lieselot Mattheus (zakelijk medewerker): ‘Air, absoluut! Deze Franse mecs zijn een gedroomde afsluiter van 3 dagen Cactusfestival. Hun warme geluiden, vintage synthezisers in het kader van het sprookjesachtige Minnewaterpark bezorgt me ongetwijfeld een kippenvelmoment!’
Speeldatum: zondag 10 juli om 23.40 uur
Loes Maveau (communicatie): ‘Wilco! Feestje achter mijn bureau toen deze bevestiging binnenkwam. Sowieso een van mijn favoriete bands, ik zag ze al eerder live en volgens mij stellen de ultracharmante Jeff Tweedy en de zijnen nooit teleur.Zeker niet in een intieme setting als het Minnewaterpark. Het nummer ‘Sky Blue Sky’ is hét anthem voor de optimist in mezelf: “Oh, if I didn’t die, I should be satisfied, I survived, that’s good enough for now.” Hartjes voor Wilco!’
Speeldatum: vrijdag 8 juli om 23.30 uur

Jeroen Pede (grafisch vormgever): ‘Black Mountain. Jaren terug nog gezien in een dampende Charlatan in Gent, toen ze na hun reguliere set nog een uur lang psychedelische jams op het uitzinnige publiek loslieten. Soms steekt er ook wel eens een Black Sabbath riff in hun songs en dat vind ik de max.’
Speeldatum:  zaterdag 9 juli om 16.40 uur
Patrick Swimberghe (administratief bediende): ‘Charles Bradley. Het verhaal van Charles Bradley doet me wat terugdenken aan de jaren 60, toen oude blues artiesten uit de jaren 20 ‘herontdekt’ werden en eindelijk hun verdiende lof en waardering kregen. Bradley bedrijft de oude kunst die soul heet: bijna uitgestorven, maar wellicht nog steeds het meest opwindende én emotionele genre dat je op een podium te zien kan krijgen. Verwacht passie, dramatiek, ontroering …  en heel veel zweet!’
Speeldatum: zaterdag 9 juli om 20 uur

Felix Van de Loock (programmatie Cactus Club/More Music!): ‘Het optreden van Oddisee & Good Compny op zondag wordt er ongetwijfeld ééntje om in te kaderen. Ik zag hem al verschillende keren bezig, waaronder een goeie passage met zijn band bij ons in de Cactus Club en het is één van de meest oprechte rappers van dit moment. Oddisee heeft een fantastische flow en zijn band is superstrak, het is ook een echte performer die dicht bij zijn publiek staat. Wordt ongetwijfeld top!’
Speeldatum: zondag 10 juli om 13.30 uur
Sietse Wille (allround vrijwilliger): ‘Ik kijk voornamelijk uit naar Warhola. Vorig jaar heb ik hen gezien in het voorprogramma van Doldrums, een concert dat Cactus Muziekcentrum organiseerde en zij hebben vanaf de eerste noot mijn aandacht getrokken. De mix van indie-r&b en atmosferische electro spreekt me enorm aan en creëert een bepaalde sfeer.’
Speeldatum: vrijdag 8 juli om 17 uur

(ADC)

 

Info: http://www.cactusfestival.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: