Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Compositie van Gilbert Isbin geselecteerd voor ‘Fingerprints #2’

FOTO JAN DHARTET

Foto Jan Dhartet

Kunstenpunt, een nieuw steunpunt voor beeldende kunsten, muziek en podiumkunsten dat van start ging op 1 januari 2015, stelt zich – kort samengevat – tot missie om het Vlaamse kunstenlandschap internationale ruchtbaarheid te geven door middel van samenwerking, communicatie en uitwisseling.

Recent verscheen op het eigen label de cd ‘Fingerprints #2 – Signaturen van componerend Vlaanderen’, zoals de titel aangeeft reeds de tweede ‘Fingerprints’-cd. Bedoeling is de hedendaagse muziek zichtbaar te maken bij de nationale en internationale muziekprofessionals en bij de liefhebbers van klassieke muziek. Deze release is het resultaat van een project dat door Componisten Archipel Vlaanderen werd geïnitieerd.

De cd bevat 25 werken van 23 hedendaagse klassieke componisten die hun stempel drukken op de actuele klassieke muziek in Vlaanderen en Brussel en de opnames werden door Klara gemaakt in de eigen studio met de crème van het jong Vlaams talent. Flanders Arts Institute – steunpunt voor muziek in Vlaanderen – zorgde voor het ontwerp, de productie en de internationale verspreiding van deze cd met de steun van SABAM for Culture.

Tot de krans van de geselecteerde componisten behoort ook stadsgenoot Gilbert Isbin die met ‘Beams’, een creatie voor altsaxofoon en marimba, tekent voor track 17 van de cd. Voor deze Brugse muziekmaker en –schrijver, die de laatste jaren steeds meer renommee verwerft als componist van hedendaagse stukken voor luit – composities in druk uitgegeven door de vermaarde Lute Society en op cd gezet door de subliem spelende Stathis Skandalidis – is dit opnieuw een bemoedigende blijk van waardering.

Op 11 juli wordt de cd op Klara voorgesteld met korte interviews en er zal later ook een live-uitvoering zijn in de Singel. (PJG)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: