Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Beeldverhaal door droomduo

 

scan Verhelst 

Aan beknopte titels voor zijn recente boeken heeft de Brugse auteur Peter Verhelst weinig boodschap. Samen met Carl Cneut publiceerde hij ‘Het geheim van de keel van de nachtegaal’ en ‘De jongen, de neushoornvogel, de olifant, de tijger en het meisje’. Voor zijn derde boek bij De Eenhoorn, ‘De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield’, spande hij in met illustrator Kaatje Vermeire. Het resultaat is ‘een eigenaardig verhaal over een allesomvattende liefde’.

Het verhaal opent met een zoekertje in de krant: mn zkt vr om vr t strvn’ en een vrouw die graag op deze vraag ingaat. De man wil op een mooie manier sterven, maar de aanwezigheid (of het bezoek?) van de vrouw, met haar bonsaiboompje en bijbehorend materiaal, verhindert een en ander.

Het boek heeft bijzondere (grote) afmetingen en wordt gedomineerd dor de paginagrote tekeningen in grijs en (sporadisch) groen. De tekst krijgt een bescheiden plek, maar leest als poësie pure. Als prentenboek, of hoe noem je zo’n samenwerking?, bedoeld voor volwassenen staat het borg voor veel kijk- en leesgenot. Voor wie wil verrassen met een origineel cadeau… (LF)

De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield, Peter Verhelst en Kaatje Vermeire, uitg. De Eenhoorn

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: