Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Een wondermooie Gaudesaboos

De Brugse (maar in Gent wonende) illustrator Pieter Gaudesaboos heeft momenteel zijn twintigste prentenboek in de etalage, een schitterende uitgave gevat in buitenmatige afmetingen. De titel luidt ‘Word Wakker Walter’ en dat is nu precies datgene waar Walter niet in slaagt tot het slot een oplossing uit de tekenaarshoed tovert.

Gaudesaboos tekent en publiceert sinds 2003 prentenboeken met een geheel eigen signatuur. Aanvankelijk werkte hij vooral met oude fotootjes en collages, handgeschreven teksten en beeldverhalen, maar langzamerhand evolueerde zijn stijl naar het grafisch uitgepuurd en tweedimensioneel van vandaag. Uitgeverij Lannoo stak het boek in afmetingen van 25 bij 33 centimeter en daardoor komen de sfeerschetsen bijzonder goed tot hun recht. Gaudesaboos is een meester in grafische tekenkunst en zijn twintigste prentenboek, bedoeld voor jong en (voorlezend) oud is daar een perfecte illustratie van. Zeer warm aanbevolen voor wie voorlezen aan kinderen een heilige plicht maakt. (LF)

scan GaudesaboosWord Wakker Walter, Pieter Gaudesaboos en Lorraine Francis., utg. Lannoo

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: