Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Oud Sint-Jan toont internationale natuurfotografie

Het wereldvermaarde National History Museum in London doet jaarlijks een oproep aan natuurfotografen om hun ‘mooiste beelden’ in te sturen. Voor de 51ste editie, ooit gestart in 1965, werden 42.445 beelden ingeschreven, gemaakt door fotografen uit 96 verschillende landen. Een internationale jury van deskundigen selecteerde een honderdtal foto’s. Nog te bekijken in Oud Sint-Jan tot 9 september.

‘De allermooiste natuurbeelden ter wereld’, daarmee wil de exploitant van de site Oud Sint-Jan deze zomer het grote publiek lokken. Deze rondreizende expo, onder de noemer ‘Wildlife Photographer of the Year’, is dan ook rijk gedocumenteerd en biedt heel wat informatie over natuur en fotografie. Daardoor richt deze tentoonstelling zich op de eerste plaats naar scholen, (natuur)verenigingen en elkeen die geboeid wordt door de bedreigende opwarming van de natuur. In de kijkzalen zijn drietalige catalogi ter beschikking met beknopte uitleg over de foto’s. Opvallend: de winnende foto is voor de eerste keer in de geschiedenis gemaakt door een amateurfotograaf.

De natuurfoto’s worden getoond op grote verlichte schermen in de verduisterde zalen van Oud Sint-Jan en zijn geordend per thema. Daarbij gaat speciale aandacht naar het verhaal (en schrijnende foto’s) van de Afrikaanse ivoorwinning. Voorts zijn er twee ‘timelapses’ (versnelde opeenvolging van stilstaande beelden) over natuurfenomenen. (LF)

Info: Wildlife Photographer loopt tot 9 september op de site Oud Sint-Jan. Alle info op http://www.xpo-center-Bruges.

 74

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: