Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

SCHNTZL straks op Vama Veche

2016_03_25_D3S8441

Foto Thomas Geuens

Van donderdag 30 juni tot en met dinsdag 5 juli, telkens van 14.00 tot 01.00 uur, is het Astridpark in Brugge opnieuw het aantrekkelijke decor voor Vama Veche. Wie het programma van dit gratis zomerfestival heeft doorgenomen zal met genoegen hebben vastgesteld dat er niet enkel voor zowel jong als oud allerlei aanbod is, maar bovendien in allerlei vormen en genres. Zo is ook aan de liefhebber van jazz – in de brede zins des woords – gedacht. I.s.m. De Werf staat twee avonden na elkaar om 20.00 uur telkens een duo in de concerttent: BeraadGeslagen (toetsenman Fulco Ottervanger en drummer Lander Gyselinck) op 4 juli en SCHNTZL (Bruggeling Hendrik Lasure, piano en zijn drummende kompaan Casper Van De Velde) op 5 juli.

Toen SCHNTZL begin 2015 triomfeerde tijdens STORM!contest, viel het duo een bijzonder interessant prijzenpakket in de schoot, met o.a. de opname van een cd voor het W.E.R.F.-label. Het concert in “de Botanieken Hof” straks leek ons een perfecte aanleiding om even te informeren hoe de opnames (zijn) (ge)lopen en in welk stadium van het werkproces Casper en Hendrik intussen zijn beland.

SCHNTZL: ‘Wij zullen van 27 tot 29 juni onze cd opnemen in studio ‘La Patrie’ in Gent, samen met producer Koen Gisen. Het album zal uitkomen op W.E.R.F. records en de release vindt op 8 oktober plaats tijdens de WERF-Labelnight in Concertgebouw Brugge. In de week van 12-18 juni hadden we een residentie in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond te Amsterdam om te werken aan nieuw materiaal voor de CD. We hadden een week lang de tijd om in een inspirerende omgeving samen na te denken over onze muziek en hoe het album zal klinken. Zoals we het nu zien zal het album een soort verzameling worden van alle muziek die we de voorbije twee jaar maakten. Nu was (en is nog steeds) onze belangrijkste uitdaging om alle stukken aan elkaar te lijmen tot één coherent geheel. Tegelijk is het ook een momentopname van hoe we nu geëvolueerd zijn als duo.’ (PJG)

Dinsdag 5 juli om 20.00 uur – www.vamaveche.be en www.schntzl.com

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: