Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Solidair de zomer inzetten op Feest in ‘t Park

Radio Martiko op Feest in't Park

Wat iets meer dan 25 jaar geleden begon als een eerder kleinschalig feestje in het Minnewaterpark is nu uitgegroeid tot een gevestigde waarde voor heel wat Bruggelingen. Jaarlijks wordt Feest in ’t Park georganiseerd door Stad Brugge in samenwerking met een groep geëngageerde vrijwilligers vanuit het idee dat bewustwording een eerste stap is in de richting van solidariteit en eerlijkheid. Naast de ethische boodschap is dit gratis evenement op zaterdag 25 juni (vanaf 14 uur) ook een gezellige, sociale bijeenkomst.

 EXit: Wat is er dit jaar anders dan de voorbije jaren?

Nele Brewaeys (Noordzuiddienst): ‘De formule voor Feest in ’t Park is eigenlijk elk jaar hetzelfde. Het is zo dat we een mix willen van workshops en kinderanimatie, altijd binnen een werelds kader. Ook dit jaar is er een zuiderse markt of De Bazaar zoals we dat nu noemen, met Noord-Zuid infostands, wereldkeuken en de fairtradebar. We streven er steeds naar een zo breed mogelijk publiek aan te spreken door een gevarieerd aantal workshops aan te bieden. Er treden verschillende muziekgroepen op, er staat een wereldkinderdorp … Dit jaar verschilt de avondprogrammatie wel enigszins met de vorige jaren, want nu hebben we het dj-collectief Radio Martiko gepland. We zullen hiermee ook het jongere publiek aanspreken. Die dj zal midden in het park staan zodat er meer leven is tussen de groepen.’

 EXit: Wat houden de workshops in?

Brewaeys: ‘We kozen dit jaar bewust voor minder workshops. Er zal Afrikaanse dans zijn, dans met djembé en andere percussie. De mondharp is een workshop dat volgens mij nog niet is voorgekomen op één van de wereldfestivals. Een mondharp schijnt één van de oudste instrumenten ter wereld te zijn. De kookbattle is een workshop die ook dit jaar terugkomt, nu al voor de derde keer. Een van de grootste doelstellingen van Feest in ’t Park is om mensen te sensibiliseren rond Noord-Zuidthema’s. Fair Trade is zowat de hoofdpijler van de Noord-Zuiddienst, dus het is ook de bedoeling om mensen meer te laten proeven van die producten. Zo’n Fair Trade kookbattle is daar wel het ideale instrument voor. We gaan op zoek naar teams, een hobbykok of gewoon iemand die eens iets wil uitproberen. Er worden een heleboel seizoensgebonden producten samen met fairtradeproducten ter beschikking gesteld. Dan is het de bedoeling dat de deelnemers vanuit eigen inspiratie een origineel gerecht maken.’ (LOUISE VAN ELST)

 

Info: www.brugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: