Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Boombastisch combineert muziek, humor, circus en fantasie

 

Lieselot Boone in Boombastisch

Foto EDM

 

‘Een echte familievoorstelling. Voor kinderen van 6 tot 99 jaar.’ Zo omschrijven Lieselot Boone en Johannes Dezutter hun nieuwe creatie ‘Boombastisch’, een voorstelling die een reflectie biedt op onze hedendaagse samenleving waarin iedereen zijn plekje moet zoeken en vinden. Wat gebeurt er als je karakters met onbekende achtergronden samenbrengt en zij samen moeten leven? Te beleven op vrijdag 24 en zondag 26 juni in Hoeve Hangerijn (Gemeneweideweg-zuid 113) in Assebroek.

 Boombastisch draait rond vier totaal verschillende mensachtige dieren die aan de voet van een boom wonen. Ze kijken vol spanning uit naar een feest en leven er elk op een andere manier naartoe. Maar de hopen van de mol gooien roet in het eten, samen met zijn norse karakter. Aanvankelijk probeert iedereen het beste te maken van iedere hoop die in de weg ligt en een draai te geven aan de situatie, maar uiteindelijk loopt het goed fout. De spanning is om te snijden wanneer het feest begint. Iedereen zet echter zijn beste beentje voor en toont het beste van zichzelf. Feestelijke conclusie van het verhaal? Als we onze fouten erkennen, kunnen we samenleven.

‘Het verhaal is doorspekt met taalspelletjes, humor, fantasie, muziek, circus én knipogen naar onze samenleving’, zegt Lieselot Boone die alle teksten en liedjes schreef. ‘De boom in het stuk is er niet alleen voor de decoratie: hij vormt de rode draad in het verhaal. Het is de plek waar iedereen naartoe gaat om tot zichzelf te komen en te ontstressen.  Met Boombastisch willen we eigenlijk ons publiek uitnodigen om met zachtheid naar elkaar te kijken en ruimte te geven aan ieders talent en zijn/haar manier van zijn. Het is een oproep voor verdraagzaamheid. Om elkaar te helpen. Om vooral niet te snel te oordelen. En ook om sorry te zeggen als je iemand gekwetst hebt. Er zit een boodschap in, maar het is zeker niet belerend.’

 Kinderen = kracht van het leven

Lieselot en Johannes vormen samen Co Troubaboer en omschrijven zichzelf als ‘troubadours met een gezond boerenverstand’. Ze bespelen hun publiek met wonderbaarlijke instrumenten uit alle hoeken van de wereld. Wat dacht je van de dulcimer, guitaron, balafoon, accordeon, harmonium, ukelele, concertina of de thin whistle?

‘Kinderen liegen niet’, zegt Lieselot. ‘Je ziet meteen of ze geïnteresseerd zijn of niet. Tijdens de première van Boombastisch zag ik in hun oogjes een heel geconcentreerde blik. Hun gezichtjes verraadden dat ze sterk de emoties in het verhaal beleefden. Er zijn ook heel wat interactieve elementen in de voorstelling. Liedjes om mee te zingen of te klappen. En ze deden heel enthousiast mee.’

Wat het leukste is om voor kinderen te spelen? ‘Ik speel niet alleen graag voor kinderen, maar ook met kinderen. Het is gewoon leuk om ze wakker te zien worden voor de wereld rond hen. Het is een mooie manier om dat met verhalen, muziek en theater te doen. Als je naar kinderen kijkt, dan zie je de toekomst en de kracht van het leven. Hun emoties worden gespiegeld op hun gezicht. Ze zijn zo eerlijk en zo schattig. En ook heel slim. Als ze voelen dat je je helemaal geeft om iets voor hen te doen, of aan hen te leren, dan gaan ze er graag in mee.’ (ADC)

 Info: voorstellingen vinden plaats op vrijdag 24 juni om 13 uur en op zondag 26 juni om 16 uur. Kaarten kosten 5 euro. www.toverwijsje.com

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: