Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Maud Bekaert laureate van ambachtenwedstrijd ‘Ambacht in de kijker’

Maud Bekaert_Ellen De Meulemeester

De wedstrijd ‘Ambacht in de kijker’ is een belangrijk platform voor de ambachtensector. Sinds 2006 kiest een vakjury jaarlijks tien ambachtslieden uit Vlaanderen en Wallonië aan de hand van een aantal criteria zoals de kwaliteit en originaliteit van hun product, hun parcours en het management van hun ambacht. De laureaten worden gedurende een aantal maanden via hun ambacht gepromoot.

 Dit jaar staat ‘Ambacht in de kijker’ in het teken van jongeren. In het kader van deze focus nodigde Maud Bekaert een 25-tal leerlingen van het Brugse kunstonderwijs uit voor een uitgebreid bezoek aan haar atelier en winkel. Zo promoot zij op haar beurt het ambacht bij een jonger publiek.

 In juli worden tijdens het slotevenement drie prijzen uitgereikt. De Ambachtsprijs (3.000 euro) en de Parel van de jury (1.000 euro) worden door de vakjury bepaald. Nog tot 30 juni kan men op de website van ‘Ambacht in de kijker’ zelf ook stemmen op Maud Bekaert voor de Publieksprijs (1.000 euro). (LF)

Info: www.ambachtindekijker.com

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: