Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Parazzar stunt: TaxiWars live on stage!

TaxiWars-16-juni-2016-212x300

Jawel, u leest goed: TaxiWars, het kwartet van Robin Verheyen (sax), Nicolas Thys (bas), Antoine Pierre (drums) en Tom Barman (zang), komt in levende lijve naar het podium van Parazzar, en wel op donderdag 16 juni. Hoewel het concertseizoen in de Soulbar al was afgesloten, is er – geheel onverwacht – dus toch een extra concert, bovendien dan nog op vraag van TaxiWars zelve!

“Ik wil heel graag eens in zo’n cafeetjes gaan spelen”, liet Verheyen zich exact twee jaar geleden in Knack ontvallen. Dat voor de try-out van een rits nieuwe songs voor de nieuwe TaxiWars-plaat die ergens dit najaar verschijnt net Parazzar als locatie werd verkozen, is misschien een verrassing maar zeker géén toeval. De zaak – veel meer overigens dan “zo’n cafeetje” – heeft zich in de loop van de voorbije jaren immers een stevige faam verworven in het jazz-circuit en dit tot ver buiten de grenzen. Dat een groep van deze status zelf verzoekt om op het podium van Parazzar te mogen, is dan ook een mooie bekroning voor alle zweetdruppels en vooral financiële risico’s die het Joeri Hostens heeft gekost om deze reputatie op te bouwen. “Zoiets groeit hier net zo organisch als de jazzmomenten zelf, die ter plekke eenvoudigweg ontstaan, in symbiose met alle aanwezige gasten.”, klinkt het, met terechte trots in de stem.

In allerijl nog bellen of mailen naar Parazzar – althans voor dit concert – is helaas vergeefse moeite: na bekendmaking, en dan nog zonder veel ruchtbaarheid, waren de slechts 100 beschikbare tickets in amper een halve dag aan de vrouw en man gebracht. Donderdag buiten, aan deur en ramen, staan luisteren is dus nog slechts de enige optie… (PJG)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: