Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Lennart Heyndels gastheer Soulmates Sessions in Vrijstaat O.

Lennart Heyndels

Lennart Heyndels (°1990) is een Belgische contrabassist en componist die zijn tijd verdeelt tussen Amsterdam, Berlijn en Brussel, waar hij met een hele waaier muzikanten samenwerkt in tal van projecten. In zijn prijzenkabinet prijkt o.a. de trofee ‘Theater Aan Zee Jong Muziek 2014’. Een ideale gastheer en spilfiguur dus voor een nieuwe editie van de immer boeiende reeks Soulmates Sessions. Lennart brengt niet minder dan 8 muzikanten mee uit 6 verschillende landen voor wat een erg gevarieerde ‘triple bill’ belooft te worden.

HOW TOWN

Belgisch/Lets kwintet o.l.v. Lennart Heyndels zelf, met een opmerkelijke bezetting: contrabas, gitaar en drie vrouwelijke stemmen. Hedendaagse pop gecombineerd met de fijne kneepjes van klassieke muziek en de vrijheid van jazz. Deze groep behaalde de prijs Jong Muziek TAZ#2014, was al eerder te gast bij Vrijstaat O. in de aanloop naar het festival STORM! en stelt nu zijn nieuwe album ‘I dare you sea’ voor.

FEECHO

Duo bestaande uit de Sloveense pianiste Kaja Draksler – die reeds een aantal fantastische albums uitbracht, zowel solo als in duo met Susana Santos Silva – en drummer Onno Govaert (lid van meerdere bands, waaronder Cactus Truck). Ze spelen een set met vrije improvisatie. Hun debuutalbum ‘Bums’ verscheen vorig jaar (El Negocito Records).

PIT DAHM TRIO

Een van de talloze internationale groepen waar Lennart Heyndels deel uit van maakt, is het trio van de Luxemburgse drummer Pit Dahm. Samen met de Franse saxofonist Charley Rose brengt dit akoestisch driemanschap een eigen mix van gecomponeerde en geïmproviseerde muziek. Belgische release van de cd ‘Omicron’. (Paul Godderis)

Zaterdag 28 mei om 20.00 uur in Vrijstaat O.www.vrijstaat-o.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: