Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Piano speelt hoofdrol op afsluiter jazzseizoen De Werf

160527-David-Thomaere@Maël

David Thomaere (met muts) en Fabian Fiorini

Fabian-Fiorini-2-c-Bernard-GigounonPiano speelt hoofdrol op afsluiter jazzseizoen De Werf

JazzLab Series presenteert op vrijdag 27 mei in De Werf een double bill met 2 pianisten.

David Thomaere is een jong talent dat al vroeg aan het improviseren en componeren sloeg. Na zijn studie klassieke piano volgde hij de bachelor opleiding jazzpiano en nam hij deel aan masterclasses en stages in het buitenland. In het kader van zijn masteropleiding ging hij in de leer bij jazzlegende Richie Beirach en vervolledigde zijn studies in 2012 bij la grande dame van de Belgische jazz Nathalie Loriers. In maart 2013 werd hem de Toots Thielemans Jazz Award uitgereikt en in de zomer van 2014 werd hij genomineerd voor de Sabam Jazz Award in de categorie ‘jong talent’.

Met zijn David Thomaere Trio, dat verder bestaat uit bassist Felix Zurstrassen en drummer Antoine Pierre presenteert hij de cd ‘Crossing Lines’ (W.E.R.F.134).

Fabian Fiorini is een uitermate virtuoze en originele pianist wiens achtergrond reikt van de westerse kunstmuziektraditie en de improvisatie tot de etnische muziek. Na klassieke opleidingen percussie, piano en klassieke harmonie volgde hij lessen aan de afdeling jazz maar vond meer aansluiting bij zijn instinctieve bakens via toneelwerk, improvisatie, de verbeelding en de rijkdom van het groepswerk. In recente tijden was hij in De Werf zowel te zien als lid van een bigband (MikMâäk) als in duo met Stephane Ginsburgh (prelude op Bach Academie Brugge 2016). En voor de halve finale van de Koningin Elizabethwedstrijd 2016 componeerde hij het verplicht werk ‘Tears of Lights’.

Voor dit concert gaat hij solo een directe confrontatie met zijn publiek aan in een set tijdens dewelke hij eigen composities, vrije improvisaties en standards uit jazz en pop aan elkaar rijgt.

Vrijdag 27 mei om 20.30 uur in De Werfwww.dewerf.be

PS: dit concert mag dan wel de afsluiter zijn van het officiële jazzseizoen van De Werf, maar het Kunstencentrum vult op Vama Veche ook nog 2 avonden in, met SCHNTZL en Beraadgeslagen – zie www.vamaveche.be (PJG)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: