Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Werk van Hermann Maier Neustadt in De Bond

Hermann Maier Neustadt_foto (c) Sylvia Schreiber _2005

 

Nog tot en met zondag 19 juni toont zaal De Bond (Buiten Smedenvest 1) de laatste werken van de Duitse kunstenaar Hermann Maier Neustadt (1956-2009). In dialoog met zijn weduwe Silvia Schreiber maakte Cultuurcentrum Brugge een unieke selectie van tekeningen, modellen en plannen, waarvan de meeste nooit eerder werden tentoongesteld.

De bezoeker zal er vertrouwde thema’s terugvinden, zoals Neustadts interesse voor paviljoenen, tijdelijke gebouwen en structuren, zijn analyse van en ervaring met de omringende ruimte. Daarnaast focust de tentoonstelling op een grote reeks werken die een minder bekende kant van Neustadts kunstproductie belichten.

Neustadt geniet vooral bekendheid om zijn vaak ingrijpende bouwwerken of installaties, waarmee hij de kijker een verhoogde, verscherpte en zelfs vertraagde ervaring van de omgeving en de menselijke architectuur biedt. In verschillende werken analyseert of ontbloot Neustadt bestaande architecturale vormen en hun plannen als fenomenen en verdicht hij hun leesbaarheid door poëtische structuren aan te brengen. Zijn ervaringsconstructies zijn tenslotte pas compleet als de toeschouwer erbij wordt betrokken en zijn perceptie wordt geactiveerd. Daarvoor ontwikkelde Neustadt een eigen beeldtaal met materialen als witte of gele polyester en met onder meer groene spaanplaten.

Info: Elke dag (behalve maandag en dinsdag) gratis toegankelijk van 13 tot 18 uur.  http://www.cultuurcentrumbrugge.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: