Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Releaseconcert ‘Inner Waves’ in De Werf

160520-Bart-DefoortQuintet

Van 2008 al weer is het geleden dat saxofonist en componist Bart Defoort nog onder eigen naam en als bandleader een cd uitbracht: jawel, tempus fugit! Het publiek reageerde zeer enthousiast op ‘Sharing Stories On Our Journey’ (W.E.R.F. 072), zoals o.a. bleek tijdens de editie van Jazz Brugge van dat jaar, waar hij met zijn quintet in de concertzaal van Concertgebouw Brugge een fel swingend optreden bracht. Ook de pers was vol lof in de recensies van dat werkstuk vol zeer toegankelijke jazz, waarin opzwepende stukken en ontroerende ballads moeiteloos in elkaar overvloeien (beluister de prachtige cover van ‘Speak Low’ van Kurt Weill!). Als kroon op het werk waren er de prijzen: Sabam-prijs voor ”Beste Belgische Jazz-CD”; volgens de jury van de Django D’Or “Best Album 2008”. Dat alles vertaalde zich in tal van concerten over heel België.

Defoort is echter ook met andere projecten bezig: zo is hij sinds de oprichting in 1993 vast lid van het intussen letterlijk wereldberoemde Brussels Jazz Orchestra dat nooit om opdrachten en concertdata verlegen zit. En dus was het – lang – wachten en hopen op nieuw werk van de man zelf.

Maar nu is er van de Bruggeling eindelijk de kersverse cd ‘Inner Waves’ (W.E.R.F. 137) met gloednieuwe composities. Die komt hij met zijn nieuwe quintet – waarin naast trouwe partner gitarist Hans van Oost de nieuwe gezichten Ewout Pierreux (piano), Christophe Devisscher (contrabas) en Toni Vitacolonna (drums) – vrijdag aanstaande live voorstellen. (PJG)

Vrijdag 20 mei om 20.30 uur in De Werf – www.dewerf.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: