Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Sigrid Tanghe in Galerie Pinsart

 

UitnodigingSigrid

Vanaf zondag 22 mei kan men in Galerie Pinsart terecht voor de solotentoonstelling ‘Aquarel op papier’ van Sigrid Tanghe. Na haar studies grafiek ontplooide deze in 1968 geboren artieste zich als een veelzijdige beeldende kunstenares, met een indrukwekkend oeuvre van tekeningen, schilderijen, videowerk en live performances. Schilderen is voor haar naast het solitaire ateliergebeuren ook een podium act, waarvoor ze graag performances opzet in samenwerking met muzikanten, onder wie beeldhouwer-bassist Peter Jacquemyn.

In de huidige solotentoonstelling speelt o.a. het hert een centrale rol. Peter Jacquemyn verwoordt het als volgt: “Het beeld van een hert maakt oeroude archaïsche voorstellingen wakker. (…) Het iconisch hertenbeeld is vast verankerd in de universeel menselijke beeldbank. Sigrids beelden roepen deze iconische ‘des mensen’ voorstellingen op uit ons collectief geheugen. Ze appelleren aan dit universeel culturen overschrijdende, want puttend uit een gezamenlijk verleden, gegeven.”

Van zondag 22 mei t/m zondag 26 juni 2016 in Galerie Pinsart, Genthof 21, 8000 Brugge, te bezichtigen op vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 14.00 – 18.00 uur.

Vernissage op zondag 22 mei vanaf 15.00 uur, met inleiding door Gunda Gotschalk, viool. (PJG)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: