Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Het Adornes Domein haalt actuele fotografie binnen

Véronique Limburg de Stirium_Ellen De Meulemeester

 

Van 30 april tot 27 augustus vindt in de Pieterszalen van het Adornes Domein (Peperstraat 3) een tentoonstelling plaats van fotograaf Patrick Van der Elst onder de naam ‘Ambivalent’. De eigenaars van dit historische domein, de adellijke familie de Limburg Stirium, hopen hiermee de verwachte bezoekers een actueel beeld te geven van het Adornes Domein.

Het Adornes Domein, hoek Jeruzalem- en Balstraat, bestaat vandaag uit de privé-kapel van de toenmalige Adornesclan, zes godshuizen en de voormalige basisschool in de Balstraat.

Véronique de Limburg Stirium, de eigenares van dit unieke domein waarvan de binnentuin reikt tot aan de achterliggende Rolweg, wil nu (meer) bezoekers aantrekken om deze historische site een hedendaags tintje te geven. Tentoonstellingen en concertjes kunnen daarbij helpen zoals de expo met fotografisch- werk van Patrick Van der Elst.

Wie vandaag een ticket koopt maakt in één van de godshuizen kennis met een educatieve film over de historische figuur Anselm Adornes en wordt vervolgens gegidst langs de overige godshuizen die de geschiedenis vertellen van de 15de eeuwse diplomaat die een prominente rol speelde in de Brugse politiek. Je kuiert verder door de tuin en verpoost eventjes in de lounge voor een koffie of thee. De gidsbeurt eindigt in de Jeruzalemkerk die eigenlijk een kapel is en die in zijn authentieke aankleding wordt bewaard. De twee schitterende salons uit het Adornes Domein zijn helaas niet toegankelijk voor het publiek. Bezoekje aanbevolen. (LF)

http://www.adornes.org/nl

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: