Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Muziek om bij te liggen

Book of Air1

Zeer recent nog, tijdens het erfgoedweekend van 23 en 24 april, kon men in de Magdalenakerk (eens te meer) vaststellen op welke originele manier deze gebedsruimte voor allerlei activiteiten wordt opengesteld. Nauwelijks een week later is deze locatie alweer the place to be, dit keer voor wie zin heeft in een niet-alledaagse muzikale gebeurtenis.

Komende vrijdag, 29 april, namelijk presenteert Vrijstaat O. in het decor van deze kerk ‘Vvolk’ een ligconcert van Book Of Air, ’slow music’ van en met 18 muzikanten met roots in jazz & klassiek.

Book of Air, een project van de broers Bert & Stijn Cools (granvat), gaat voor ‘Vvolk’ aan de slag met de parameters ‘tijd’ en ‘klank’: met gelaagde composities en collectieve improvisatie onderzoekt men wat er gebeurt wanneer we de tijd vertragen of uitrekken en zo gebruiken als een microscoop om in te zoomen op klank? De absolute tijdloosheid oefent een opvallende invloed uit op het menselijk lichaam en zorgt voor een zintuigelijke, bijna spirituele ervaring. De muzikanten nemen het liggende publiek mee op een intieme en muzikale reis van twee uur lang, gebaseerd op het principe van ‘slow music’.

Dit unieke project wordt maar op een beperkt aantal plaatsen gebracht en dit telkens op een bijzondere locatie. Na Antwerpen en Brussel is het nu de beurt aan Brugge, waar Vrijstaat O. het, met promotionele steun van De Werf, presenteert in de Magdalenakerk.

Praktisch: dit ligconcert duurt 2 uur, voor zijn/haar eigen comfort neemt de concertganger best zelf kussens, matjes, dekentjes… mee. Nadien wordt een drankje aangeboden. (PJG)

Vrijdag 29 april in de Magdalenakerk om 20.30 uur.

Meer info/tickets: http://www.vrijstaat-o.be/book-of-air-vvolk/

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: