Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

MAKAYA MC CRAVEN OPENT NIEUWE MUZIEKREEKS

Makaya McCraven

Hoewel Vrijstaat O. en De Werf pas vanaf 1 januari 2017 officieel samengaan, zetten ze nu al samen een nieuwe reeks op. Als opener voor deze nieuwe muziekserie, Impuls genaamd, kozen ze gezamenlijk en met dus dubbel enthousiasme voor de groep van muzikant/producer Makaya McCraven. Deze drummer speelde samen met Archie Shepp, Yusef Lateef en Marquis Hill, maar werkte ondertussen ook aan een eigen, unieke sound.

Al met zijn debuut als leader (Split Decision) liet hij horen dat groove, naast vrije improvisatie, voor hem van cruciaal belang is. Om zijn tweede album in te vullen hield hij in een club in zijn thuisstad Chicago over een periode van 1 jaar een dertigtal improvisatiesessies met bevriende muzikanten. 48 uur live muziek werd van de eerste tot de laatste noot opgenomen en nadien verknipt, geplakt en geremixt tot 19 ijzersterke stukken die hij uitgaf op een album met de toepasselijke naam ‘In the Moment’. De nieuwe composities omschrijft hij zelf als ‘organic beat music’.

Tijdens het concert in Vrijstaat O. brengen Makaya McCraven (drums/beats), Junius Paul (bas), Greg Ward (sax), Justefan (vibrafoon) en Matt Gold (gitaar)zowel composities uit beide albums als nieuw werk. (PJG)

Zondag 20.03.16 om 17.00 uur in Vrijstaat O.www.vrijstaat-o.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: