Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

CANADESE DANSERES/CHOREOGRAFE LOUISE LECAVALIER DANST IN BRUGGE OP 2 MAART 2016

So Blue

Title : SoBlue Dancer Louise : Lecavalier Choreograper : Louise Lecavalier

Choreograper : Louise Lecavalier (foto André Corneiller)

 

Heel binnenkort danst de Canadese Louise Lecavalier opnieuw in Brugge. Lecavalier is dé grande dame van de hedendaagse dans in Canada, Québec en Montréal, maar ook internationaal gooit ze al jaren hoge ogen.

 Ze was jarenlang het gezicht van La La La Human Steps, het gezelschap dat sinds de jaren ‘80 wereldwijd furore maakt. Ze danste in talloze werken van La La La-voorman Édouard Lock en werkte met hem ook samen met David Bowie. De vijftig voorbij, blijft ze fascineren door haar fysieke kracht, energie en virtuositeit. Lecavalier was in Vlaanderen al te gast tijdens eerdere edities van het internationale dansfestival December Dance in Brugge.

Met So Blue waagt ze zich voor het eerst aan een choreografie voor zichzelf en danser Frédéric Tavernini. Daarin laat ze het lichaam ongecensureerd spreken. Lecavalier: “Ik wilde het lichaam alles laten zeggen wat het wilde; ik wilde het vrijlaten om uit de overdaad aan spontane bewegingen iets zuivers en ongecontroleerds te laten oprijzen.” Het resultaat is een intens, ruig, obsessief en mysterieus dansstuk op ritmische muziek die de instinctieve aard van de bewegingen onderstreept.

 Woensdag 2 maart 2016 in Brugge – www.ccbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: