Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Uitwijken met Cirque Masala

Sven Roelants_Ellen De Meulemeester

Foto EDM

 

In februari wordt het uitkijken naar de tweede editie van het winterfestival Wintervonken dat plaats vindt op de Burg op 5 en 6 februari, telkens van 19 u. tot 22.30 u. Om in de winterse feeërieke sfeer te komen organiseert Brugge Plus voorafgaand Uitwijken. Op vijf verschillende locaties rond Brugge zal men kunnen genieten van Aurora Tornalis, een dansvoorstelling waarin de groep vzw Cirque Masala, bestaande uit een steltloper, twee dansers, een vuurmeester en drie muzikanten die 30 minuten lang een oosters geïnspireerde voorstelling brengen. Bruggeling Sven Roelants, de bezieler van dit project, verwacht dat de voorstelling vooral het gevoel van verwondering zal opwekken bij de toeschouwers.

EXit: Hoezo, verwondering?

Sven Roelants: ‘De meesten zullen het wat bevreemdend vinden, denk ik. Aurora Tornalis is een mystieke show die geïnspireerd is door heel wat verschillende oosterse rituelen, dansvormen en muziekstijlen, zoals onder andere de Indische Kathak en de Turks/Perzische Derwisjen. Tom De Cuyper, één van onze dansers, heeft de choreografie uitgewerkt. Er zit een hypnotisch aspect in dat mensen wellicht zal intrigeren. De combinatie van dans en vuur geven het natuurlijk ook een extra spectaculair effect. Ik hoop dat de toeschouwers gecharmeerd zullen zijn door de muziek, aangezien de composities zeer sterk zijn. Leen Minten, één van de muzikanten waar ik in het verleden nog mee heb samengewerkt, heeft de muziek geschreven in overleg met de andere muzikanten. De muziek wekt een oosterse sfeer op, mede dankzij de instrumenten die gebruikt worden, zoals de Indische tampura, de Indische tablas en de Tuvaanse keelzang. Het is alleszins geen alledaagse voorstelling.’

EXit: Jullie vullen elkaar goed aan?

Sven Roelants: ‘Ja, het is de eerste keer dat ik met zo’n uitgebreide groep samenwerk. In de regel doe ik vooral solo-straattheatervoorstellingen. Dit is ook de eerste grote productie onder de noemer VZW Cirque Masala. De groep werd speciaal opgericht voor deze voorstelling. Dat heb ik samen met Leen Minten gedaan, die de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen om de muzikanten te zoeken. Nele Callebaut, de vuurkunstenaar kende ik ook al voordien van het straattheater. De oprichting en de samenwerking binnen de groep is allemaal vrij organisch verlopen. Het is ook de eerste keer dat we deze productie in Brugge en omstreken mogen uitvoeren, waar ik natuurlijk zeer enthousiast over ben aangezien het voor mij een thuismatch is. Ik heb deze samenwerking als een nieuwe, boeiende en lonende uitdaging ervaren.’ (LVE)

Uitwijken – waar en wanneer


di 2 februari om 19u30:  Daverlopark, Daverlostraat 315 in Assebroek
wo 3 februari om 19u30: Kerk Sint-Thomas van Kantelberg, Peellaertplein Male in Sint-Kruis

De Uitwijkenbar gaat open om 19u. De voorstelling gaat van start om 19u30 en duurt 30 minuten en is gratis.

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: