Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Agenda muziek november

ISBELLS + PUZZLE MUTESON

Vrijdag  6 november

Cactus Club

‘As long as it takes’: dit heerlijk kabbelend brokje melancholie was in 2009 een groot radiosucces voor Isbells, de groep uit Leuven rond singer-songwriter Gaëtan Vandewoude. Zes jaar later tekent de folkrockband voor de derde cd ‘Billy’ die terecht onder de lovende kritieken wordt bedolven. Referenties aan Bon Iver, Fleet Foxes, Nick Drake en Midlake zijn niet uit de lucht gegrepen. Onder het pseudoniem Puzzle Muteson zal Terry Magson u die avond in de Magdalenazaal ook overtuigen om met zijn ‘subtiele electronica, minimalistische piano, harmonium en percussie zijn kwetsbare folksongs te stutten’. (Info: http://www.cactusmusic.be)

 

Flying Horseman + Broeder Dieleman

Vrijdag 13 november

Cactus Club

Agenda muziek FlyingHorseman_CactusClubBrugge_13nov_Philippe Werkers

Foto Philippe Werkers

 

Singer-songwriter Bert Dockx staat bekend als de garnituur van Flying Horseman, mar de groep is ondertussen serieus uitgebreid zodat we nu mogen spreken van een sextet. Onder meer de zusjes Mahieu van Blackie & The Oohoos vervoegden de rangen. Flying Horseman roert in de potten van de donkere folk en blues en zorgde onlangs met de vierde cd ‘Night Is Long’ voor een gevarieerd decibelpalet. Check die avond ook Broeder Dieleman. Een nogal opzienbarend man die met zijn Zeeuws-Vlaams taaltje nummers zingt over de Kleine en de Grote Levensvragen, veelal gespeend van een flinke scheut humor. Het leverde hem alleszins al een schare fans op en een minitour én dubbelsingle met treurwilg Bonnie ‘Prince’ Billy. (Info: http://www.cactusmusic.be)

 

Muziek in de Schaduw

Vrijdag 13 november

Cultuurkapel De Schaduw (Ardooie)

Het is niet onze gewoonte om concerten aan te kondigen die zich buiten Brugs grondgebied bevinden, maar voor het nobel initiatief van bassist Bart Parmentier van de Brugse groep Lemon maken we graag een uitzondering. In Cultuurkapel De Schaduw organiseert hij een akoestisch concert ten voordele van de Muziekbank, een initiatief dat sociale projecten ondersteunt die kinderen en jongeren meer kansen geven om muziek te maken. ‘Zo genieten de aanwezigen die avond niet alleen van een mooi concert, ze steunen ook een goed doel’, zegt Bart. Zullen die avond onder meer van de partij zijn: Gert Bettens (K’s Choice), Jan De Campenaere (Venus In Flames), Ilse Govaerts (Neeka), Hans Vermeersch (Lemon), Seven Oaks en Marlies & Geerwin (Waar Is Ken). Toon uw goed (muzikaal) hart! (Info: www.deschaduw.be)

 

Daverend met Rumours en Soviet Grass

Vrijdag 20 november

Daverlo (Assebroek)

Een avond om aan te stippen, want twee Brugse bands krijgt u zomaar gratis voorgeschoteld in cultuurzaal Daverlo. Rumours fabriceert elektronische muziek die, zoals het een heerlijke lasagne betaamt, opgebouwd is uit verschillende (duistere) laagjes. Check op YouTube de bezwerende single ‘I Dance’ van Rumours, de groep met leden van onder meer The Spectors, Brutus, Monami en Astronaut. Soviet Grass daarentegen serveert vettige, vuile, rauwe, onweerstaanbare bluesrock. De band charmeerde ons vorig jaar met de ep ‘Plastic Fingers’ én telkens op het podium. Wat een frontman! Wat een gitarist! Wat een bassist! En wat een drummer! (Info: http://www.brugge.be/unplugged-/-daverend)

 

Jacco Gardner + Michel Rault

Zaterdag 21 november

Cactus@Biekorf

Psydelica uit Nederland, het bestaat! Het luistert naar de naam Jacco Gardner. Multi-instrumentalist en producer Jacco componeert songs die nauw aanleunen bij het werk van de Britse psychedelische pop uit de sixties. Voor zijn tweede plaat ‘Hypnophobia (slaapangst) sleepte hij een oude wurlitzer, de befaamde mellotron, harpsichords en een optigan zijn Shadow Shoppe Studio binnen. We omarmen hem graag als hij straks in de Biekorf zijn oude instrumenten geselt. (Info: http://www.cactusmusic.be ) (ADC)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: