Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

SNT-filmfestival in Lumière

 

filmlogo

Voor de vierde maal organiseren de Stedelijke Nijverheids- en Taalleergangen (de ‘avondschool’ in de Arsenaalstraat) hun tweejaarlijkse filmfestival in de Lumière. In de week van 23 tot 28 november kunnen de cursisten van vreemde talen, Nederlands, gebarentaal en voor het eerst ook mode films bekijken tijdens de lesuren. Opzet van het festival is de filmcultuur te promoten bij de cursisten en de films voor- en nadien te bespreken in de klas. Maar het filmfestival is ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

Ze programmeren vooral recente films en zelfs enkele premières. ‘Umimachi Diary’ of ‘Our Little Sister’ voor Japans is net uit in de filmzalen; ‘Mia madre’ voor Italiaans en ‘Hoje eu quero voltar sozinho’ voor Portugees zijn twee avant-premières; ‘Durak’ voor Russisch en de documentaire ‘The True Cost’ voor de modeafdeling, over de impact van de wegwerpmode op mens en planeet, zijn twee premières voor Brugge. De vakgroep Nederlands voor anderstaligen zet een gemakkelijke, ‘Brabançonne’ en een moeilijkere film, ‘Image’ op de affiche. Alles samen staan er 18 films op het programma, goed voor 37 voorstellingen. Het volledige schema vindt u in deze EXit, bij de programmatie van de Lumière. (LF)

Info: tickets zijn te verkrijgen via het secretariaat van de school, Arsenaalstraat 4 in Brugge, t 050 33 76 69 (als je zeker wil zijn van je ticket) of aan de filmzaal, vlak voor de voorstelling.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: