Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Kunstenaar Robert Devriendt palmt het Groeningemuseum in

IMG_6371

Robert Devriendt (foto Stijn Vos)

Hij heeft er lang moeten op wachten, maar de Brugse kunstenaar Robert Devriendt heeft met ‘Making Connections’ zijn eerste grote tentoonstelling in Brugge beet. Sinds Devriendt in 2014 tentoon stelde in de internationaal prestigieuze ‘Marlborough Fine Art Gallery’ in Londen gaat het deze kunstenaar flink voor de wind. Aan deze tentoonstelling is een leuk project verbonden waarmee u een ‘Devriendt’ kunt verdienen.

Zo omschrijft Musea Brugge het werk van Devriendt: ‘Close-ups in een douche-scène, een explosie, een koppel in het geelgroene neonlicht van een parking, een dolende wilde hond… De kleine schilderijen van Robert Devriendt werken als teasers die de verbeelding activeren. De kunstenaar speculeert op de associaties die de werken oproepen en op de connecties die de toeschouwer tussen de verschillende schilderijen maakt’. Meer info over deze tentoonstelling in de EXit van 23.10.

Info: Making Connections, loopt nog tot 21 februari 2016 in het Groeningemuseum. http://www.museabrugge.be . Volgend jaar verhuist de tentoonstelling naar het Poolse Krakau. Zie ook http://www.facebook.com/makingconnections.robertdevriendt

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: