Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Twee giganten van de improvisatie in Parazzar

2993_peter_br_tzmann_ger_steve_noble_uk__1000

Ondanks zijn 74 levensjaren blijft saxofonist en klarinettist Peter Brötzmann een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de improvisatiescene. Studeerde hij aanvankelijk schilderkunst – wat zich nog weerspiegelt in de hoezen van zijn albums – toch werd muziek zijn grootste passie. Zijn eerste opnames dateren van 1967, met ‘Machine Gun’ leverde hij in 1968 een nog steeds imponerend werkstuk af. Intussen is hij op meer dan 100 albums te horen, hetzij solo, hetzij als bandleader, hetzij als lid van andermans groep.

Drummer Steve Noble studeerde bij de Nigeriaanse meesterdrummer Elkan Ogunde, was in de vroege jaren ’80 lid van Rip Rig and Panic en speelde o.a. ook met Brion Gysin and the Bow Gamelan Ensemble. Sindsdien heeft hij zich in de meest gevarieerde muzikale contexten en in het gezelschap van tal van andere muzikanten gewaagd. Het zal derhalve niet verbazen dat ook zijn naam, net als die van Brötzmann, prijkt op tientallen albums.

Zondag vergasten ze het publiek in Parazzar op een zonder twijfel beklijvend (en luid!) duo concert (PJG)

Zondag 4 oktober om 20.00 uur in Parazzar – www.parazzar.be

 

 

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: