Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

EXit 20 jaar, Het Entrepot bevraagd

*Wat is de core business van uw organisatie?

*Wat vindt u uw sterkste troef?

*Wat wordt de grootste uitdaging voor de komende jaren?

*Wat ontbeert Brugge nog op cultureel vlak?

*Wat kan EXit betekenen voor uw organisatie?

EDM_9604

Pieterjan Lefever (foto EDM)

Core business

‘Het Entrepot is een creatieve vrijhaven, een open huis en creatieve werkplaats waar jongeren creëren en beleven. Het Entrepot organiseert, samen met zijn vrijwilligers tal van producties, (muziek, theater, dans, film, festivals, …) zoals TANK, The Wall, Vama Veche, Taste A Lot, … Het Entrepot ondersteunt ook jonge organisatoren & vzw’s en stelt ruimtes ter beschikking aan democratische prijzen. Ook kun je er terecht voor de organisatie van fuiven, concerten en allerlei soorten evenementen. Het Entrepot is ook medialab Villa Bota, een gezellige plek in de binnenstad en waar je radio en video kunt (leren) maken of ’s middags kunt lunchen.’

Troef
‘Het Entrepot kan jongeren op tal van manieren ondersteunen, zodat ze zich kunnen ontplooien op de (jong)culturele markt. Niet in het minst met onze infrastructuur. We beschikken over een groot, schitterend uitgerust gebouw, met naast de grote (fuif)zaal ook theaterzalen, danszalen en muziekruimtes. Iedereen die bij ons aanklopt met een vraag, proberen we te helpen waar mogelijk. Laagdrempeligheid is een doel waar we steeds naar streven.’

Uitdaging

‘We willen in de toekomst nog meer samen met jongeren organiseren. Met onze vrijwilligerswerking – de ‘Vrienden van Het Entrepot’ – jonge talenten, artiesten, … Zo willen we samen met hen van Brugge een stad maken waar jongeren trots op zijn en graag (terug) komen.’

Ontbreekt

‘Een beetje meer peper en zout, rock ‘n roll, of hoe je hoe het ook wilt noemen. Om de braindrain van Brugse jongeren tegen te gaan is het nodig dat de stad nog wat meer bruist, en dat betekent dus ook na middernacht. Als Brugge zich wil profileren als studentenstad moet er ook meer gebeuren en kunnen.’

EXit

‘In eerste instantie fungeert EXit als cultuurblad om onze producties bekend te maken bij het grote, Brugse publiek. Voorts is het belangrijk dat jongeren een stem krijgen in dit medium. Een jongerenluik in EXit zou hierbij wel eens een belangrijk onderdeel kunnen zijn.’

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: