Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Santiago de Congo: een Hoorndol project in première op zaterdag 3 oktober in de Cultuurfabriek Sijsele-Damme

SantiagoVierkant

Voor de 11de keer organiseert het Willemsfonds Damme met Hoorndol een avond met warme muziek. De Cultuurfabriek in Sijsele-Damme wordt voor één avond de vrijstaat Santiago de Congo met muzikanten uit Cuba en Congo, waarbij Cubaanse Son aan Congolese Rumba wordt gekoppeld. De Cubaanse tres-speler Rey Cabrera en de Congolese gitarist Dizzy Mandjeku hebben moeite elkaar te begrijpen, maar met gitaren geraken ze niet uitverteld. Beide zeventigers hebben een lange ervaring in beroemde groepen, waarvan Zap Mama en Baloji hier te lande wel de bekendste is. En Rey Cabrera heeft ook een hechte band met de halve Buena Vista Social Club: hij stond op het podium met Eliades Ochoa, Hugo Garzon, Barbarito Torres en Omara Portuondo . Het wordt een uniek feest met een dozijn uitstekende muzikanten, gebracht in de beste omstandigheden.

De Cubanen van Tomi y su Timbalight volgen in de foyer met een salsa-set om U tegen te zeggen. Ze hebben zich kunnen opwarmen op de bekende Antilliaanse feesten in augustus: het grootste festival van Caraïbische muziek in Europa.

“Hoorndol” is niet alleen muziek maar ook lekker eten en drinken. Italiaanse specialiteiten, verse oesters, Moerkerks Blond, aardbeien daiquiri, cava, appelsap; het is er allemaal.

Info: 20€ ADD en 18€ VVK op www.hoorndol.be/tickets
Meer info op www.hoorndol.be en www.santiagodecongo.com

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: