Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Uitzomeren sluit knalseizoen af

foto uitzomeren (1)

Foto Brugge Plus

Menige vakantieganger sleept zich dezer dagen nog van festival naar optreden, en nu reeds pakt Brugge Plus, de lokale evenementenorganisator, uit met een interessante seizoensafsluiter. De voorbije weken stonden in het teken van het intussen vertrouwde vakantie-aanbod met Uitwijken (netjes verdeeld over de vijf randgemeenten) en het Cirque Plus-festival in de tuinen van het Grootseminarie als uitschieter. Zeebrugge mocht andermaal Film(s) op het strand verwelkomen. Elke donderdag in augustus is het strand het decor voor een gratis openluchtbioscoop. In de namiddag worden voor het jongere publiek twee jeugdfilms vertoond, waarvan de tweede telkens geselecteerd werd door het Jeugdfilmfestival. Om 20 u. staat de hoofdfilm op het programma. Filmfans en anderen noteren meteen 13, 20 en 27.08 als filmdata. Ook Lissewege sluit elk jaar aan bij het zomergebeuren met het vertrouwde Lichtfeest (21 en 22.08) dat vooral Lissewege zelf op de been brengt.

Aan het eind van de vakantie, het laatste weekend van augustus, haalt Brugge Plus, dat met de Triënnale al een behoorlijk takenpakket meekreeg, nog één keer alles uit de kast. Ze doen dat in het in het kleine, maar gezellige Sebrechtspark. In samenwerking met Cinema Lumière presenteert Brugge Plus van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus een mix van film, muziek en straattheater. Op vrijdag- (28 augustus) en zaterdagavond (29 augustus) kiest Cinema Lumière de films uit voor een filmavondje in openlucht. Op zondag 30 augustus zwaaien we de zomer definitief uit met een portie straattheater en muziek. Aan de zomerbar wordt voor de nodige verfrissing gezorgd en op zondagmiddag is iedereen welkom van 11u tot 18u om naar hartenlust te picknicken.

Het volledige programma ziet er als volgt uit. Vanaf 20u: Eet- en cocktailbar en muziek, om 21u30 de film – The Young and Prodigious T.S. Spivet (Het tienjarige wonderkind T.S. Spivet verlaat de ranch van zijn ouders in Montana en gaat richting Washington D.C., waar hij zijn prijs van het Smithsonian Instituut mag ontvangen als beloning voor zijn mysterieuze uitvinding.)Op zaterdag 29 augustus is er vanaf 20 u. terug de Eet- en cocktailbar en een voorstelling: Circo Ripopolo. Later die avond is er om 21.30 de film When Marnie was there, een Japanse animatiefilm over een innige vriendschap tussen twee, op het eerste gezicht, heel verschillende meisjes. Naarmate hun band dieper wordt, lijkt het erop dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten. De afsluiter is op zondag 30 augustus met van 11 u. tot 18 u. muziek en straattheater. Op zondagmiddag is iedereen vanaf 11u welkom om naar hartenlust te picknicken. Aan de zomerbar wordt voor de nodige verfrissing gezorgd. Het programma is een mix van muziek en straattheater: een openluchtzwembad in een oude Volkswagen, twee gekke levende robots, voorstellingen van Productions en Zonen, De Wenkbrauwerij, Zirk Theatre en nog veel meer.

www.uitzomeren.be

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: