Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Twee Brugse jeugdauteurs vallen in de prijzen

 

Inge Bergh

Inge Bergh

Sylvia Vanden Heede 1

Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede en Inge Bergh winnen een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor hun boek Hond weet alles en Wolf niets. Sylvia ontvangt daarnaast ook – al voor de derde keer! – een Zilveren Griffel voor Een afspraakje in het bos.

Voor ‘Hond weet alles en Wolf niets’ had de jury heel wat lof: ‘De uitgebalanceerde samenwerking tussen een fictie-, een non-fictie-auteur en een illustrator levert een schat aan informatie op, verpakt in een aantrekkelijk, vakkundig geschreven humoristisch dierenverhaal.

Het resultaat mag gezien worden. Dit is een dik boek voor leergierige kinderen, met weetjes over mummies en skeletten, ridders en piraten, dino’s en draken, raketten en de maan. Verhalen in de bekende stijl van Wolf en Hond, aangevuld met leerrijke non-fictie. De informatieve hoofdstukken schreef Sylvia Vanden Heede samen met Inge Bergh. Marije Tolman zorgde voor de illustraties.

Over Een afspraakje in het bos’ van Sylvia Vanden Heede schreef de jury: ‘De kracht van ‘Een afspraakje in het bos’ schuilt in het beeldend woordgebruik van Vanden Heede (‘fladderlappen’ en ‘dolksnavel’) en in de hilarische vergissing: beide dieren dachten een ander te zullen treffen. […] Het vertelplezier spat van de pagina’s af en Vanden Heede vertelt de love story met groot gevoel voor humor.’

Sylvia Vanden Heede brengt een humoristisch verhaal over een niet voor de hand liggend duo. Benjamin Leroy zorgt met zijn frisse en gedetailleerde illustraties voor uren kijkplezier. Een groot en kleurrijk voorleesboek vol humor, aangevuld met weetjes over de natuur en boeiende zoekopdrachten. (LF)

Beide boeken zijn uitgegeven door Uitgeverij Lannoo

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: