Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Tentoonstelling laureaten Provinciale Wedstrijd voor Schilderkunst

22.03.2012 Dhaka olieverf op doek 100op150

Werk van Daniël Dehulster

Tentoonstelling laureaten Provinciale Wedstrijd voor Schilderkunst

Vanaf 5 juli kan men in VLC De Geuzetorre, het gebouw van het Vrijzinnig Laïciserend Centrum Oostende, bijna 2 maanden lang werk bezichtigen van de 3 laureaten van de Provinciale Wedstrijd voor Schilderkunst 2014.

De tentoongestelde creaties zijn van de hand van:

  • Daniël Dehulster (Brugge), eerste laureaat. Genoot zijn opleiding aan de Academie te Brugge. Zijn voorkeur gaat uit naar beeldhouwen en schilderen. Eind 2014 nam hij met succes deel aan deze wedstrijd en werd er algemeen laureaat.
  • Urbain Vandeplancke (Zwevegem), tweede laureaat. Ontdekte op latere leeftijd de passie voor het kunstgebeuren en legt de klemtoon op schilderen, (vooral) tekenen en grafisch werk. Zijn voornaamste succes behaalde hij tijdens de internationale wedstrijd A. Blomme te Roeselare (algemeen laureaat).
  • Celeste Bo (Ingelmunster), derde laureaat. Behaalde in korte tijd enkele successen, waaronder de Royal Talens wedstrijd (eerste laureaat).

Het bestuur van het August Vermeylenfonds Oostende nodigt de belangstellenden uit op de vernissage op zondag 5 juli om 12.00 uur: welkomstwoord van Edgard Brunet (voorzitter VLC Oostende); voorstelling van de kunstenaars door Roland Laridon (voorzitter Vermeylenfonds Oostende); officiële opening tentoonstelling door Jan Vanroose, gemeenteraadslid, met aansluitend receptie. (PJG)

Van 5 juli tot en met 30 augustus in Kazernelaan 1 (Oude Watertoren), Oostende.

Op weekdagen van 08.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur;

op zondag van 10.30 uur tot 14.00 uur (gesloten op zaterdag).

Info: www.vlcdegeuzetorre.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: