Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Carolines kunstenhuis wil ‘bruisen’

Hoste_Art

Caroline Hoste (Foto Stijn Vos)

 

Een negentiende eeuws burgerhuis in de Nieuwe Gentweg (118) met ruimte voor tentoonstellingen, residentie en kunsteducatie: dat is de locatie die Caroline Hoste (Knokke) vandaag uitbaat tot een promotiehuis voor hedendaagse kunst ‘die Brugge wil doen bruisen’.

Eind juni liep de boeiende tentoonstelling ‘Image Five’ af waarbij vijf Vlaamse illustratoren (waaronder Klaas Verplancke en Randall Casaer) nieuw en ander werk presenteerden. Dezer dagen, en dat tot 23 augustus, maakt Hoste plaats voor het fotografisch oeuvre van de Limburgse fotograaf Bart Ramakers. De kunstenaar inspireert zijn werk op historische verhalen, barokke en romantische muziek en opera. Zijn werk is bevreemdend: Sneeuwwitje die een appel aangereikt krijgt door een man met een ezelskop? Roodkapje die de borst geeft aan de wolf? Dertien cabaretmeisjes die een laatste avondmaal vieren rond een glas melk. Trouble in Paradise, zo wordt beloofd.

Caroline Hoste heeft een verleden in de Zuid-West-Vlaamse textielsector, maar switchte vijf jaar geleden naar de beeldende kunst. Kwam zo in contact met kunstenaar Jan Desmarets wiens bronzen sculpturen geëtaleerd werden in een kunstgalerij langs de Dyver. In 2013 verliet Hoste deze plek voor de huidige (tijdelijke) locatie in de Nieuwe Gentweg, een plek die meer wil zijn dan een klassieke galerij. Kunstenaars kunnen er verblijven en werken ‘in residentie’. Naast dit klassieke aanbod startte Hoste recent een educatief kunstenprogramma voor jongeren, in navolging van een gelijkaardig project in Nederland.

Nieuws: dit najaar verhuist ‘Hoste’ naar een andere locatie, dit keer op de Brugse Markt, palend aan het Historium. (LF)

Info: Trouble in Paradise, Bart Ramakers, 3 juli – 23 augustus

Hoste Art Residence, Nieuwe Gentweg 118, open donderdag t/m zondag, 11 – 18u, www.hostearts.com; www.bartramakers.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: