Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Skordatura Punkjazz in Astridpark

SPE @ Kraakpand Handelsbeurs

Foto Caroline De Meyer

 

Uitgenodigd door Vama Veche, het gratis zomerfestival in “de botanieken hof”, komt op 3 juli Skordatura Punkjazz Ensemble de grote tent (hopelijk enkel figuurlijk) in lichterlaaie zetten. We polsten vooraf even hoe de crowdfunding voor de realisatie van de nieuwe cd verloopt.

Joshua Dellaert (bassist): ‘De promotiecampagne is net afgelopen. Dankzij de steun van enkele nette heren uit de Belgische jazzscene (Fulco Ottervanger, Dries Geusens van Nordmann, Bart Maris), schrijver Christophe Vekeman en de lieve mensen van JazzLab Series, Gent Jazz en Jazz Middelheim hebben we een mooi bedrag opgehaald, dat ons in staat stelt om een release in het voorjaar 2016 te garanderen.’

Exit: In welke fase zitten jullie nu?

Dellaert: ‘De groep is hard aan het repeteren aan het nieuwe repertoire, dat af en toe al eens op een setlijst durft opduiken. We hebben redelijk wat materiaal bij elkaar geschreven, waaruit uiteindelijk een tiental nummers zal worden geselecteerd. In september duiken we de studio in, en mix en mastering liggen vast voor oktober en november. Een release in maart lijkt ons realistisch.’

Exit: Het worden op deze tweede cd dus allemaal eigen composities?

Dellaert: ‘Op de eerste CD (‘How to chase a minute in one second’, PJG) staat nog een bewerking van ‘Evidence’, een compositie van Thelonious Monk, op de opvolger zal enkel eigen werk te horen zijn. Alle groepsleden schrijven voor het kwartet, maar Sebastiaan Vekeman (drums) levert aan een zodanig hoog tempo nieuw materiaal aan, dat de grootste brok wellicht opnieuw van zijn hand zal zijn.’ (PJG)

Vrijdag 3 juli om 21.30 uur in het Astridpark

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: