Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Derde festival van de Chinese Kalligrafie

Komend weekend organiseert het Confuciusinstituut van de Hogeschool West-Vlaanderen (gehuisvest in de Sint-Jorisstraat 69) voor de derde keer het festival van de Chinese kalligrafie. Centraal dit keer staat het nüshu, het enige bekende vrouwenschrift ter wereld dat overigens ternauwernood van uitsterven werd gered.

Dit uniek schrift werd eeuwen geleden door vrouwen in het zuiden van China ontwikkeld, in een tijd toen vrouwen geacht werden zich ver van geletterdheid te houden. Via deze voor mannen ontoegankelijke code konden zij hun diepste zorgen en verzuchtingen met elkaar delen.

Het programma van de driedaagse oogt gevarieerd:

Vrijdag 26 juni, van 19.30 – 21.30 uur

Voorstelling “Chinees Vrouwenschrift” door Ann Ickx. Zij brengt een aantal verhalen van vrouwen die zich uitdrukten in het vrouwenschrift, naar de vertaling van W.L. Idema. Muzikale begeleiding: Fang Weiling op traditionele Chinese tweesnaar (erhu).

Zaterdag 27 juni 2015, vanaf 17 uur

Optreden van Feng Kaixuan, een kalligrafe die haar hele lichaam als penseel gebruikt.

Zaterdag 27 en zondag 28 juni 2015, doorlopend van 14 – 18 uur:

Demonstratie van Chinese kalligrafen, met gelegenheid tot zelf proberen.

De toegang is gratis, maar vooraf inschrijven voor de lezing wordt gevraagd.

Dit kan via Philip Vanhaelemeersch (directeur Confuciusinstituut), confucius@howest.be 050 44 67 82 of 0473 71 02 15.

Vrijdag 26 t/m zondag 28 juni, benedenzaal Provinciaal Hof, Markt, 8000 Brugge

(PJG)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: