Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugse Festivalzomer start opnieuw met Vama Veche

Vama Veche 2[3]

 

Het gratis festival Vama Veche in het Astridpark trekt voor de tweede keer de Brugse festivalzomer op gang. Nieuw is dat families met kinderen een centrale rol krijgen in de namiddag. Circusatelier Woesh is aanwezig en het Antwerpse Atelier Recup zet elke dag een bouwatelier op. Kinderen en jongeren kunnen er aan de slag met hamers, zagen, spijkers, … De hele week kunnen ze meebouwen aan een bouwwerk met leuke glijbanen, schommels, torentjes, helemaal geïntegreerd in het decor van het park. Vama Veche speelt ook in op de hedendaagse culinaire trends en pakt uit met een pop-up restaurant. Het kookteam van Het Entrepot serveert elke avond lekkers uit eigen keuken. Geen festivalfood, maar een verzorgde schotel met gezonde ingrediënten.

De kiosk die vorig jaar in de steigers stond, is dit jaar opnieuw een volwaardige setting voor meer intieme voorstellingen, van theater tot performances van jonge makers. In de kiosk zijn ook Bruggelingen op het appel: Bram Verrecas speelde recent nog naast Wim Opbrouck in de film Ventoux en staat op 3 juli in het Astridpark. Lies Gallez studeerde vorig jaar af als master audiovisuele kunsten, schrijft kortverhalen en houdt een blog bij over de kleine gelukjes des levens. Op 30 juni staat ze in de kiosk. Het Brugse koor The Bare Necessities brengt op 2 juli 2015 een selectie meerstemmige liederen. De voorstellingen starten telkens om 19.00 en 20.00 uur.

Vama Veche serveert ook opnieuw een stevige portie live muziek om 21.30 uur in de grote tent. Bands op het appel zijn onder meer: The Durgas en The Germans. The Durgas zijn de broers Benji en Christopher Simmersbach. Hun muziek is een mix van reggae, Afrikaanse, Oosterse en Europese folk elementen en Amerikaanse roots muziek. The Germans is een vijfkoppige band uit het Oost-Vlaamse Gavere en voert je op 5 juli mee naar een muziekwereld ver voorbij de experimentele poprockgrenzen. Pomrad speelt op 4 juli 2015 en is het alter ego van de Antwerpse keyboardspeler, producer en live performer Adriaan van de Velde. Zijn muziek mag je bestempelen als nostalgisch, harmonisch en kleurrijk. Op de sounds van een reeks dj’s kun je de avond afsluiten.

Op vrijdagavond 3 juli 2015 staat opnieuw een editie van Pecha Kucha op het programma. Het concept werd vorig jaar erg gesmaakt. Pecha Kucha wijkt dit jaar uit naar de nabijgelegen kerk.

Info Vama Veche van 30 juni tot 5 juli in het Astridpark, www.vamaveche.be, info@hetentrepot.be, t 050 47 07 80

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: