Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

‘Acoustic Power is meer dan een les Brahms of Beethoven’

 

001 Groepsfoto SOV met dirigent HR - SimonVanBoxtel

SOV (foto Simon Van Boxtel)

Tim-Theo-Deceuninck_MG_5185

Veel partners voor een nieuw project (foto Tim Theo Deceuninck)

 

Met het project Acoustic Power willen het Concertgebouw en de Provincie jongeren uit de derde graad secundair inspireren met klassieke muziek. Niet op de vertrouwde en klassieke manier, maar middels een workshop, een do it yourself-moment en een concert in het Concertgebouw. Alles vindt plaats in het voorjaar 2016.

De deelnemende klassen genieten eerst van een interactieve workshop op (de eigen) school waarbij diverse aspecten van klassieke muziek aan bod komen. Eerst komt een jonge muzikant een opstapje maken naar het concert dat de jongeren zullen meemaken in het Concertgebouw. Met verhalen, muziek en discussie die aantonen dat klassieke muziek best ook rock-‘n-roll kan zijn. Daarna moeten de deelnemers zelf aan de slag. Een leerling samplet klassieke muziek als dj, een groepje creëert een dans op een classic tune… Op 29 april (2016) sluit Acoustic Power af met en slotevent in het Concertgebouw waarop de winnaar van de wedstrijd wordt bekend gemaakt. Het orgelpunt is uiteraard het concert zelf. Op dinsdag 12 of donderdag 14 april tenslotte maken de leerlingen een ‘wervelend’ concert mee van het Symfonieorkest met de Brugse actrice Liesa Naert als gastvrouw. Op het programma het ‘spetterende’ orkestwerk Sinfonietta van de Tsjechische componist Janacek. Bij wijze van lancering genieten de eerste 75 klassen van gratis deelname. (LF)

 

Alle info op http://www.acousticpower.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: