Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Finaleavond Cut The Crap

Op vrijdag 8 mei vindt in Het Entrepot de finaleavond van het residentieproject Cut The Crap plaats. Die avond stellen de Italiaanse artiest Mattia Campo Dall’Orto en het Franse collectief fleuryfontaine – Galdric Fleury en Antoine Fontaine – het resultaat voor van twee maanden residentie in Het Entrepot. Een expo met installatiekunst, mixed media en beeldende kunst.

‘Cut The Crap is een project dat we in 2014 opstartten naar aanleiding van Gone West, de culturele herdenking van de Eerste Wereldoorlog’, zegt Wannes Fremaut, coördinator ad interim van Het Entrepot. ‘Het programma staat open voor artiesten of artiestenduo’s van over de hele wereld die werken rond beeldende kunsten. Elk jaar nodigen we twee artiesten(duo’s) uit die bij ons twee maanden lang hun kunstproject kunnen onderzoeken, uitwerken en creëren. Een belangrijk onderdeel van het project is ook dat de kunstenaars in dialoog gaan met de stad Brugge, haar inwoners en vooral de jongeren.’ Voor deze editie werkten de Entrepot-artiesten rond het centrale thema Faint Hero. ‘Zo maakt fleuryfontaine met ‘Theatre of operations’ een installatie die focust op hoe informatica de ethiek van oorlog voeren verandert, en hoe het inzetten van drones en dronepiloten het idee van de mythologische ‘Held’ vervangen heeft door rationalisme en industriële oorlogsvoering.’ Ook de Italiaanse resident Mattia Campo Dall’Orto werkt rond het idee van de ‘zwakke held’. In zijn project ‘Militerrorizm’ focust hij op het beeld van de (weer)wolf, die symbool staat voor persoonlijke mutaties en groepsgedrag tijdens sociale conflicten. De Vijand wordt gevoed, bevochten én gevierd.’ (ADC)

Info: de finale van Cut The Crap #2 vindt plaats op vrijdag 8 mei vanaf 20 uur in Het Entrepot. Gratis toegang. www.ctc.nu

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: