Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Donderdag (23.04) opent filmfestival Cinema Novo

MOOO2015_campagnebeeld HIGH RESV pakt uit met talkshows op vijf weekdagen, telkens van 19 tot 20 uur

Dit jaar komt het MOOV-festival met een geheel nieuwe initiatief op de proppen om jongeren meer aan te spreken. ‘Wij omhelzen het ouder publiek maar we willen ook een toevoer van jong bloed. Daarom zijn we een aantal nieuwe zaken aan het verkennen, aldus de organisatoren van het festival. Om die reden zal er elke weekavond voor de film een talkshow georganiseerd worden met een aantal prominente culturele gastsprekers. Het idee is dat iedere avondgast op de talkshow zijn of haar favoriete videofragment meebrengt en hier over vertelt. Nog niet alle namen zijn bekend maar degene die reeds op het agenda staan zijn alvast veelbelovend. De eerste naam die op het programma staat is (de Brugse) Ruth Vandewalle, een freelance journaliste bij de VRT en het NOS die in Caïro gestationeerd is. Daarna komen ook Maud Bekaert en Peter Verhelst samen hun favoriete fragmenten voorstellen. Het belooft een gezamenlijk creatief proces te worden. De laatste spreker wiens naam reeds gekend is heet Nathalie Teirlinck. Zij wordt in de coulissen van de Vlaamse filmwereld aanzien als hét grote nieuwe filmtalent. In Rotterdam heeft ze een belangrijke prijs gewonnen waarmee ze de productie van haar eerste langspeelfilm kan financieren. Er zullen nog twee andere gastsprekers komen maar hun namen zijn nog niet bekendgemaakt. De vaste gast die iedere dag terug komt op de talkshow is de Brugse schrijfster Lara Taveirne. Mieke Dumont (nieuwsanker Focus) praat het geheel aan mekaar. Beiden komen veel films meepikken op MOOOV en zullen tijdens de talkshows terug- en vooruitblikken op het festival. Alles vindt plaats in het festivalcafé De Republiek. (Louise Van Elst)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: