Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Derde editie More Music! in Concertgebouw (15-18 april)

LiesaVanderAa

 

‘Rijzende ster Liesa Van der Aa blikvanger’

 

Het is wellicht met voorsprong het meest gewaagde muziekfestival van 2015 waarvoor Cactus Muziekcentrum en Concertgebouw Brugge andermaal de handen in elkaar slaan. Blikvanger is de muziektheaterproductie ‘Weighing of the Heart’ van de Vlaamse muzikante en actrice Liesa Van der Aa, Het vierdaagse festival neemt de bezoeker mee op een avontuurlijke trip van singer-songwriter tot elektronica en uitdagende multimediale projecten. ‘Laat u verrassen’ schreven we vorig jaar, boodschap bij deze herhaald.

More Music! opent op woensdagavond (15 april) met de nieuwe muziektheaterproductie ‘Weighing of the heart’ (WOTH) waarvoor componiste, violiste en zangeres Liesa Van der Aa putte uit de Egyptische mythologie. Daarvoor werkte ze een jaar lang samen met heel verschillende muzikanten en een 42-koppig divers samengesteld koor. De vakpers oordeelde enthousiast: ‘Rijke muziektheatervoorstellingen als WOTH worden in Vlaanderen zelden vertoond’, vond Knack, ‘Een ervaring die je adem afneemt en sprakeloos doet achterblijven’ (Demofarm), ‘met WOTH vestigt Van der Aa zich meteen als een van de vooraanstaande Vlaamse artiesten van haar generatie’ schreef Oor.

 Van der Aa nodigde een keur aan muzikanten en videokunstenaars uit die meewerken aan WOTH, maar ook afzonderlijk optreden. Opmerkelijk in More Music! zijn de optredens van bekende muzikanten in een ander format als gewoonlijk. The Notwist, Stef Kamiel Carlens, Mauro Pawlowski zullen het publiek verrassen met ‘nog niet eerder gehoord’.

 More Music! kijkt ook uit naar nieuw en beloftevol talent. Lander Gyselinck (huisartiest De Werf), Kevin Imbrechts, elektronicatalent Adriaan de Rover, Scarlett O’Hanna en anderen staan borg voor kwaliteit en zijn stuk voor stuk interessante en getalenteerde muzikanten, elk bezield met een missie, een project.

Liesa van der Aa stelde ook een muziekprogramma samen met WOTH-artiesten die elk een eigen concert brengen: de one-man-band van Arne Leurentop (De Standaard vond zijn jongste cd ‘de beste Belgische plaat van het moment’), New Yorker Jon Birdsong (vermaard trompetist) en contrabassist Nathan Wouters, een grote naam in het jazzcircuit.

More Music! staat tenslotte ook voor klankkunst. Op donderdagavond (16 april) is het uitkijken naar het Canadese duo Nicolas Bernier en Martin Messier en hun bizarre ‘klankmachines’. Sensaties verzekerd. (LF)

Info: het volledige programma vindt u op www.moremusicfestival.be; alle optredens vinden plaats in het Concertgebouw.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: