Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Jazz in april

nils-wogram-bojan-z-duo-jazz-dor-2014ZW

 

NILS WOGRAM / BOJAN Z DUO

Dinsdag 14 april om 20.30 uur in De Werf

www.dewerf.be

Dialoog tussen een Duitse trombonist die tot het kruim van de hedendaagse Europese jazz behoort en een uit Belgrado afkomstige pianist die jazz versmelt met Balkaninvloeden. Eens te meer een illustratie hoe creatieve geesten elkaar over taalbarrières en artificiële landsgrenzen heen steeds opnieuw weten te vinden.

MARC SPERBER / KUBA KESY

Zaterdag 18 april om 19.30 uur in De Cultuurfabriek (Sijsele)

http://www.innerwheel.be

Inner Wheel Brugge ’t Vrije organiseert voor de tweede maal een ‘Jazz Praatcafé’ want wil ook dit jaar weer verschillende sociale projecten financieel steunen. Pianist Marc Sperber en zanger Kuba Kesy zorgen voor het muzikale gedeelte, de dames van Inner Wheel verwennen tussendoor met drankjes en hapjes. Een avond jazz voor het goede doel!

TRIGGERS & THRESHOLDS (JENS MAURITS ORCHESTRA)

Zaterdag 18 april om 20.30 uur in Vrijstaat O.

www.vrijstaat-o.be

Een 10-koppig installatieconcert, een muzikale fabel over de evolutie van muziek. Drummer/componist Jens Bouttery en dramaturg/videast Daan Milius vroegen aan wetenschappers welke processen tot muziek hebben geleid en hoe de mens muziek ervaart. Deze eindeloze stroom van informatie hebben ze gefilterd tot een muzikaal ‘spel’.

LINUS + BLONDIAU / PEETERS

Zondag 26 april om 17.00 uur in Vrijstaat O.

www.vrijstaat-o.be

Zeer verleidelijke double bill met 2 duo’s. Eerst Linus, zijnde gitarist Ruben Machtelinckx en rietblazer Thomas Jillings die met ‘Onland’ meteen een heel sterke debuutplaat afleverden. Vervolgens Yannick Peeters en Laurent Blondiau, een intrigerende want niet-alledaagse combinatie van contrabas en trompet.

HOWARD PEACH

Donderdag 30 april om 20.30 uur in De Werf  

http://www.dewerf.be

Improvisatietrio dat tot stand kwam in New York, toen Lander Gyselinck er tijdens zijn studies experimenteerde in de hedendaagse jazzscène en daar o.a. op Chris Speed en Simon Jermyn stuitte. Na een aantal live sessies besloot het trio de studio in te duiken, het afgeleverde huiswerk verschijnt op het W.E.R.F.-label. (PJG)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: