Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Giovanni Guidi Trio exclusief in Vrijstaat O.

Guidi_1

Amper 29 jaar oud wordt Giovanni Guidi nu reeds beschouwd als het grootste Italiaanse pianotalent sedert Stefano Bollani. Jaren geleden vestigde hij tijdens een masterclass de aandacht van Enrico Rava op zich, wat hem prompt een vaste stek opleverde in diens band. Rava prijst de ‘oneindige nieuwsgierigheid’ en ‘verfijning’ van Guidi, zowel in speelstijl als muzikale smaak.

Voor zijn eigen trio rekruteerde Guidi de Portugese drummer João Lobo (Mâäk, Carlos Bica,…) en de Amerikaanse contrabassist Thomas Morgan (Craig Taborn, Jakob Bro,…). Het debuut ‘City of Broken Dreams’ (ECM, 2013) kreeg meteen lovende recensies.

Eind deze maand komt hij het nieuwe album ‘This is the Day’ in première voorstellen in Vrijstaat O., overigens een exclusief concert voor België en niet te missen dus. (PJG)

Zondag 29 maart om 17.00 uur – http://www.vrijstaat-o.be

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: