Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Solotentoonstelling eric vande Pitte in Galerie Pinsart

painting156

Vanaf 22 maart loopt in Galerie Pinsart een solotentoonstelling van eric vande Pitte. Deze kunstenaar studeerde in Gent aan het Hoger Instituut Sint-Lukas en aan de Koninklijke Academie en is sedert 2006 huistekenaar voor de Standaard der Letteren.

Hij begon vanaf 1990 te exposeren – zowel solo- als groepstentoonstellingen – in België en Nederland en in de zomer van 2012 was werk van hem te zien in de Royal Academy of Arts in Londen.

“Marcelle salue la lune” – zie afbeelding – typeert de recente evolutie van eric vande Pitte, wiens werk de laatste jaren nog meer uitgepuurd, fragieler en nog poëtischer is geworden. Zijn schilderijen zitten vol speelse en ironische verwijzingen naar meesters van het modernisme, zoals Picasso en Matisse. PITTE integreert ook abstracte motieven van onder meer Mondriaan, Bart vander Leck en Ben Nicholson.

Tijdens de vernissage op zondag 22 maart (vanaf 15.00 uur) verzorgt auteur Eric de Kuyper de inleiding. (PJG)

Galerie Pinsart, Genthof 21, 8000 Brugge van zondag 6 maart tot en met 3 mei, op vrijdag, zaterdag en zondag, van 14.00 – 18.00 uur – www.pinsart.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: