Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Kunstenaar Stanza verbeeldt de stad van de toekomst (in Arentshuis)

Stanza in het Arentshuis 17 maart 2015 (13)

Stanza in het Arentshuis

 

 

Op 20 mei gaat de Triënnale Brugge 2015 van start, maar in afwachting van dit groots opgevatte gebeuren pakt Musea Brugge nu al uit met enkele voorbereidende tentoonstellingen rond het thema ‘stad van de toekomst’. De spits wordt afgebeten door de Britse kunstenaar Stanza die wereldwijd tentoonstelt sinds 1984. Een van zijn belangrijkste aandachtspunten is de verstedelijkte omgeving van de toekomst.

In het Arentshuis (Dyver) toont hij nu twee installaties en een reeks schilderijen. Fascinerend, dat zeker: The Nemesis Machine is een stad in het klein en bestaat uit computeronderdelen, motors, kabels en special ontworpen electronica. Deze ‘stad’ reageert op allerlei fenomenen als temperatuur, licht, luchtdruk en geluid zoals het gemeten wordt in Zuid-Londen en computergewijs overgebracht wordt naar Brugge. De schilderijen aan de wanden tonen eveneens de complexiteit vande stad. (LF)

The Intelligent City loopt (deels) tot 10 mei, het werk ‘Body’ tot 18 oktober, in het Arentshuis (Dyver 16). Bruggelingen gratis, zoniet 4 euro.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: