Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Skordatura Punkjazz Ensemble lanceert crowdfundingproject

Skordatura

Foto Jos L. Knaepen

 

Van concertorganisatoren Gent Jazz, Jazz Middelheim en JazzLab Series is intussen genoegzaam bekend dat zij zich inspannen om Belgische jazzmuzikanten volop speelkansen te geven en bovendien in de best mogelijke omstandigheden. Sinds kort krijgt dat nobele streven een extra dimensie, via hun gezamenlijk engagement om crowdfundingprojecten te ondersteunen. Daarbij wordt echter ook enige inbreng van het publiek verwacht.

En dus rekent Skordatura Punkjazz Ensemble voor de financiering van de opvolger van debuut-cd ’How To Chase A Minute In One Second’ op de milde steun van de fans. In een gesprek met Pieter Koten in ‘Uit in Oostende’ verduidelijken enkele groepsleden hoe die crowdfunding in de praktijk verloopt.

Thomas Vanhauwaert (keyboards): “Wie Skordatura graag bijstaat in het bijeensprokkelen van de nodige fondsen voor het realiseren van de tweede plaat, ‘koopt’ voor een bepaald bedrag wat dan heet een ‘return’. Zo kun je bijvoorbeeld tickets kopen voor Gent Jazz met een waardebon die je bij ons aanschaft. Dat bedrag mogen wij dan aanwenden voor ons project.”

Joshua Dellaert (bas): “Een lijst met alle returns kun je vanaf maart vinden op http://www.skordatura.be, onze website. Daar zit van alles tussen: voorbestellen van de nieuwe CD, concerttickets en cd’s aangeboden door JazzLab, waardebonnen voor Jazz Middelheim en Gent Jazz, maar ook huiskamerconcertjes, een dag in de studio tijdens onze opnames, een privé instrumentles… Op vrijdag 27 maart gaat de crowdfunding officieel van start met een concert in Vrijstaat O en het openen van onze projectpagina op Indiegogo, het online-platform waarmee we zullen werken. Het doel is om in zestig dagen zoveel mogelijk mensen te kunnen overtuigen om ons een duwtje in de rug te geven.”

Vrijdag 27 maart om 20.00 uur in Vrijstaat O. – gratis, maar enige bijdrage aan de crowdfunding is uiteraard meer dan welkom! (PJG)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: